– Bare flere titler vil gi oss den respekten vi fortjener

Liverpool-manager Jürgen Klopp sier han stoler fullt og helt på sine egne spillere foran søndagens Merseyside-derby.

Jürgen Klopp føler at hans lag ikke vil få den respekten de fortjener uten at de vinner flere trofeer. Liverpool jakter en historisk kvadrupel, men kun ligacupen er vunnet så langt denne sesongen. Manageren mener at sesongen har vært utrolig uansett utfall av de gjenstående kampene. 

– Verden er besatt av å komme på førsteplass. Men så langt har dette vært en enestående sesong, og det vil være en enestående sesong om vi ikke vinner noe mer, sa Klopp til pressen under den lukkede delen av pressekonferansen fredag.

– Det vil være en utrolig sesong om vi når Champions League-finalen, men vi vil ikke få den samme respekten om vi ikke vinner den. Det er slik verden er.

Liverpool står i fare for gå glipp av en ny ligatittel med ett poengs margin. Det skjer om både Liverpool og Manchester City vinner sine gjenværende kamper. I 2018/19 sanket Liverpool 97 poeng, og kan komme opp i 94 denne sesongen. Det ville ha vært nok til å vinne ligaen i alle med unntak av fire sesonger i Premier League-æraen. Som i 2018/19 kan City stikke av med mesterskapet med bare ett poengs margin. 

Kan også møtes i Champions League-finalen

Liverpool og Manchester City kan også møtes i Champions League-finalen dersom de slår ut henholdsvis Villarreal og Real Madrid.

– Jeg har sagt det før også; Dersom City ikke hadde vært der ville vi trolig ha vunnet flere titler. Og dersom Pep ikke hadde vært manager i Bayern München ville jeg trolig ha vunnet en, kanskje to titler til, med Borussia Dortmund. Men jeg er ikke frustrert over dette. Jeg har alltid respektert de som er bedre enn meg. Du må akseptere dine styrker og svakheter i livet. Jeg føler litt med våre fans. Det hadde vært hyggelig om de hadde kunnet feire litt hyppigere. Men det er alt.

Klopp sier han stoler fullt og helt på sine spillere i innspurten. Foran dagens Merseysdie-derby er Liverpool ubeseiret på 21 kamper i hjemlige turneringer. En kamprekke som strekker seg tilbake til tapet for Leicester den 28. desember. Det eneste tapet i denne perioden kom mot Inter i den andre kampen i 1/8-finalen i Champions League. Et oppgjør de røde likevel vant sammenlagt.

– Vi går ikke for fire trofeer. Vi tenker ikke på fire trofeer. Vi planlegger for eksempel ikke for noen Champions League-finale nå. Vi tenker på Everton, og etter det har vi ikke så mye tid til å tenke på Villarreal. Vi tar ikke steg nummer to før vi har tatt det første.

– Grunnen til at vi er kommet hit er at vi alltid tar ett steg om gangen. Vi har ikke hatt råd til å avgi poeng på denne tiden av året i tidligere sesonger heller. Vi setter press på oss selv, og vi må levere varene. Det har guttene gjort så langt.

– Jeg trenger ikke å se tilbake på forrige sesong for å få bevis på at guttene kan gjøre det. Jeg stoler fullt og helt på denne gruppen. Men det er aldri enkelt, og det blir ikke enkelt i år heller. Den eneste måten jeg vet om å gjøre det på er å ta steg for steg, kamp for kamp. Det har fungert for oss tidligere, og det er hva vi vil gjøre nå også.

I fjor vant Liverpool åtte og spilte uavgjort i to av sine ti siste kamper, da de tok tredjeplassen som sikret Champions League-kvalifisering. I 2019/20, da Liverpool vant ligaen, tapte de bare en gang etter lockdown, mot Watford, før de sikret seg tittelen. De røde tapte imidlertid to ganger etter at tittelen var i havn. I 2018/19 vant de 14 av sine 15 siste kamper, da de kom ett poeng bak Manchester City, samtidig som de løftet Champions League-trofeet etter å ha slått Tottenham i finalen. I 2017/18, etter et sjokkerende FA-cuptap for West Bromwich, tapte de bare tre kamper og ble numer tre i Premier League, samtidig som de nådde Champions League-finalen, hvor det ble tap for Real Madrid.