– Han gjorde en strålende jobb i Derby, og jeg likte virkelig det han gjorde i Chelsea

Jürgen Klopp har stor respekt for Frank Lampard, selv om den tidligere Chelsea-spilleren har slitt med å få Everton på rett kjøl.

Liverpool har avgitt bare fire poeng i Premier League etter nyttår, da de spilte uavgjort i bortekampene mot Chelsea og Manchester City. De har vunnet elleve av sine 13 kamper i 2022, og kjemper derfor om ligatittelen med Manchester City.

I ettermiddag møter de Everton i det 240. Merseyside-derbyet. Et Everton-mannskap som kjemper desperat for å unngå nedrykk. De blå har erstattet Rafael Benitez med Frank Lampard i managersetet, uten å få den ønskede effekten av det byttet.

– Selv hadde jeg aldri en manager som hadde hatt en spillerkarriere i verdensklasse, så jeg vet ikke hvordan det føles. Jeg opplevde det ikke, så jeg aner ikke. Men jeg synes Frank gjorde en strålende jobb i Derby, og jeg likte virkelig det han gjorde i Chelsea, uttalte Jürgen Klopp om sin managerkollega hos byrivalen da han pratet med pressen fredag.

– Det er ikke så kult

– Chelsea er en klubb du kan ha suksess med, og selv om du ikke er langt unna suksess vil de endre på ting om de ikke har det. Så Thomas Tuchel kom inn, og har gjort en utrolig jobb der siden han kom dit. Men jeg kunne virkelig se hva Frank Lampard forsøkte å få til i Chelsea.

– I Derby gjorde han det utrolig bra, til å være hans første managerjobb. Men det er en helt annen situasjon når du kjemper for å unngå nedrykk. Det er annerledes når du ønsker å forandre spillestil, og slike ting. Jeg har selv dessverre befunnet meg i samme situasjon i livet som Frank gjør nå. Det er ikke så kult. Men det er givende når du tar poengene du trenger for å beholde plassen. Nå har Everton henholdsvis vunnet og spilt uavgjort i sine to siste kamper, og de vil gå for å ta poengene mot oss, det er åpenbart.