– Vi måtte være tålmodige, og heldigvis klarte vi det

Andy Robertson påpeker at tålmodighet ble nøkkelen til suksess da Liverpool vant det 240. Merseyside-derbyet.

Andy Robertson var mannen som fikk hull på byllen mot et lavtliggende Everton. Skotten headet et utsøkt innlegg fra Mohamed Salah i nettmaskene to minutter etter at timen var passert. Dette var venstrebackens første scoring foran The Kop.

– Dette var svært vanskelig. I første omgang spilte vi ikke opp mot vårt beste, og vi ble med på deres spill, istedet for å spille vårt eget spill, sa Robertson til Sky Sports etter 2-0-seieren var et faktum.

– Det var masse avbrudd i spillet, og alt for mange som var i tottene på hverandre. Men jeg har selv kjempet mot nedrykk, og vet hvordan det er, fortsatte han.

– Vi måtte fokusere på vårt eget spill. Vi måtte spille fotball, vi måtte være tålmodige, skape sjanser og heldigvis klarte vi det. I andre omgang kontrollerte vi kampen mye bedre.

– Tålmodighet var nøkkelen. De visste de var under nedrykksstreken før avspark, og det endret ting. De kjemper for hvert poeng de kan få nå. Vi visste dette ville bli tøft. Vi skapte ikke noe i første omgang, og vi gjorde heller ikke det vi planla å gjøre.

– Heldgivis viste vi litt mer tålmodighet etter pause, og vi scoret målene.

– Headinger ved bakre stolpe er ikke noe jeg gjør så ofte. Dette var mitt første mål foran The Kop, noe som var en utrolig følelse. Jeg er god fornøyd med mine bidrag i dag. Det har vært en stor uke for oss, og vi kom fra den uten poengtap. Nå har vi en ny stor uke foran oss.

Origis sjette mål mot Everton

Divock Origi kom inn fra benken etter en times spill, da han erstattet Naby Keita. Med sin første touch var han involvert i åpningsmålet, før han headet inn Liverpools andre mål med fem minutter igjen å spille. Dette var hans sjette mål mot Everon på ti kamper.

– Det er en fin statistikk. Da jeg kom ut på banen tenkte jeg på å spille god fotball, og få ting til å skje. I dag trengte vi det. Det var en tøff kamp, men vi fikk de tre poengene, og det var det viktigste, sa belgieren.

– Vi jobbet hardt for å få de tre poengene. Vi vet at alle kampene er tøffe. Det er de alltid, men spesielt på denne tiden av året. Vi jobbet hardt for de tre poengene. Det er en god følelse å ha flyt, men vi vet vi har mange kamper igjen, så nå må vi fokusere på de kommende kampene.