FIFA må tåle kritikk for landslagsplaner

Andy Robertson blant dem som kritiserer de nye planene til FIFA.

For supportere som liker klubbfotball bedre enn landslagsfotball høres i utgangspunktet FIFAs forslag til endringer i kalenderen fristende ut.

De vil nemlig redusere antall landslagspauser i løpet av en sesong til fire, ifølge Daily Mail, som omtalte planene denne uken.

Forslaget er et lite kompromiss etter at tidligere Arsenal-manager Arsene Wenger i utgangspunktet ønsket å kutte ned til to landslagspauser i løpet av et år, med flere kamper i hver samling.

Støttes av forbundene

Det forslaget falt ikke i god jord hos de nasjonale fotballforbundene, men FIFA skal nå ha fått de fleste på glid.

Dersom forslaget går gjennom blir det samlinger med to kamper i november, mars og juni, og en større samling tidlig høst der man spiller fire landskamper.

Dette vil føre til mindre reising for spillerne som må jorden rundt for å spille landskamper, og derfor skal flere av de kontinentale forbundene støtte planene.

UEFA sies å være fornøyd med dagens situasjon, men at de heller ikke har noe imot å gå fra fem til fire samlinger.

Spillerforeningen misfornøyd

Landslagssamlinger om sommeren, når det ikke er mesterskap, faller ikke i god jord hos den internasjonale spillerforeningen FIFPRO.

Ettersom årets verdensmesterskap spilles i november og desember, må man bruke sommeren for å få unnagjort viktige landskamper. Samtidig skal neste sesong begynne unormalt tidlig nettopp som følge av Qatar-VM.

En av dem som nå kritiserer fotballmyndighetene er Liverpool-spiller og Skottland-kaptein Andy Robertson. Han har snart ikke en eneste helg med kampfri i løpet av hele 2022.

– Å be spillere om kun å ha to ukers ferie i løpet av et år er uakseptabelt. Det er ikke rettferdig å be spillere spille seks kamper i juni når sommerferien allerede er forkortet som følge av at VM kommer midt i sesongen, sier han ifølge FIFPRO.