Robertson var såpass dårlig at han måtte holde senga i to dager

Andy Robertson forteller som sykdomsforløpet.

Andy Robertson slet med koronaviruset i et par uker før det endelig slapp taket. Han måtte stå over Liverpools kvartfinale i FA-cupen mot Nottingham Forest, og Skottlands privatlandskamp mot Polen. I kveld vil han være tilbake på banen når skottene spiller privatlandskamp mot Østerrike i Wien.

– Jeg føler meg mye bedre nå, heldigvis. De første par dagene var jeg ikke ute av senga. Men så følte jeg meg bedre. Jeg måtte bare vente til jeg avla en negativ test, forteller Robertson til Daily Record.

– Det tok litt lenger tid enn jeg forventet, men nå er alt bra. Resten av familien ble ikke smittet, og det er det viktigste. 

– Jeg fikk viruset til slutt, etter to år eller deromkring. Jeg var svært skuffet over at jeg gikk glipp av torsdagens kamp mot Polen, men jeg er glad for å være tilbake i landslagstroppen nå.

Var på landslagets hotell allerede torsdag

– Polen-kampen så jeg på TV. Jeg var allerede på plass på landslagets hotell da.

– Jeg reiste opp og så kampen på hotellet, og så sluttet jeg meg til resten av troppen under fredagens trening. Jeg gjorde litt lett trening fredag. Så trente jeg for fullt fra lørdag av.

– Jeg ønsker å spille kamper. Jeg liker å spille kamper både for klubb- og landslag. 

– Jeg elsker å være kaptein og spille for dette laget. Da jeg testet positivt visste jeg det ville bli en kamp mot klokka for å rekke Polen-kampen, men jeg trodde jeg skulle klare det. Men dessverre avla jeg positiv test for nær kamptidspunktet. 

– Heldigivis begynte jeg å avgi negative tester, noe som betydde at jeg kunne slutte meg til troppen senere i uken.