– Vi må være klare dersom City snubler

Andy Robertson er opptatt av å holde fokus i sesonginnspurten.

Liverpool leverte en sterk prestasjon og tok med seg et poeng mot det mange mener er verdens beste fotballag søndag, og dermed har de røde fortsatt et berettiget håp om å ta med seg Premier League-tittelen denne sesongen. 

Men Andy Robertson og co er avhengig av at Manchester City avgir poeng samtidig som de selv leverer en perfekt innspurt. 

– Den eneste måten å gjøre det på er ved å vinne kamper. Hvis vi klarer det så får vi se hvor vi ender opp i mai, sier skotten ifølge Independent

– Det er åpenbart ikke i våre hender. Hvis de vinner alle sine kamper tar de tittelen, men vi må være klare dersom City snubler, sier han.

Ser mot Benfica

Nå er det en uke til Liverpool skal i aksjon i Premier League igjen. Først og fremst er det hjemmekamp mot Benfica som står på menyen. En semifinale i Champions League er i potten. 

Robertson sier at det eneste som snakkes om innad i laget er den neste utfordringen. 

– Det eneste vi snakker om er til enhver tid den neste kampen. Du kan ikke se for langt frem. Neste kamp gjelder. Det er mot Benfica, så tar vi det derfra, sier Robertson og legger til at det er ingen som snakker om en mulig kvadrupel i garderoben.

Han tar ikke seieren mot portugiserne på forskudd selv om Liverpool leder 3-1 fra første oppgjør. 

– Vi har en ledelse, men må ta oss videre. Forhåpentligvis tar vi oss til semifinalen, sier han. 

Intens innspurt

Robertson erkjenner at det er hektisk å kjempe på alle fronter mot slutten av sesongen. Målet er selvsagt å plukke med seg flere trofeer etter at ligacupen ble hentet inn i februar. 

– Vi må bare fortsette å vinne kamper, sier han. 

– Innspurten blir vanskelig, men alle kamper er vanskelige i Premier League. Spesielt mot slutten av sesongen. Vi må være på vårt beste, bedre enn vi var mot City. Hvis vi klarer det får vi se hvor vi ender opp. Forhåpentligvis vinner vi noe. Vi skal i det minste gjøre vårt beste, sier han. 

– Antallet poeng vi har tatt de siste sesongene har vært utrolig, men det kan bare være én vinner, så vi må bare kjempe videre, sier Robertson.