Trent setter stadig assistrekorder, men pushes hardt av lagkameratene

Ingen har slått flere målgivende pasninger i Premier League enn Trent Alexander-Arnold denne sesongen, men han pustes i nakken både av Mohamed Salah og Andy Robertson.

Da han la ballen til rette for Diogo Jota mot Manchester City på Etihad serverte Trent Alexander-Arnold sin målgivende pasning nummer 17 for sesongen. Han tangerte dermed klubbrekorden til Stig-Inge Bjørnebye fra 1996/97-sesongen.

Dette var scouserens tolvte målgivende i Premier League, og ingen har flere. Faktisk er det lagkameratene Mohamed Salah og Andy Robertson som puster Alexander-Arnold i nakken, med  henholdsvis 11 og 10 assists.

– Vi ønsker å vinne hver eneste kamp vi spiller, uansett motstander. Det sier mye om oss at vi føler litt skuffelse over at vi ikke fikk med oss en seier herfra, sa Alexander-Arnold etter poengdelingen i Manchester.

– Det var viktig for oss at vi ikke tapte denne kampen. Vi er i en brukbar posisjon, men de har det i sine hender, og vi husker hva som skjedde for noen år siden. De leverte en veldig god rekke med resultater. Forhåpentligvis vil de avgi noen poeng denne gangen, la han til.

23 år gamle Alexander-Arnold har levert utrolige 44 målgivende pasninger i Premier League siden starten av 2018/19-sesongen. Det er flere enn noen andre spillere har gjort i samme periode.

Hans målgivende til Diogo Jota mot Manchester City fører til at høyrebacken kan skryte over å ha slått minst en målgivende mot samtlige 19 nåværende motstanderlag i Premier League.

Første gang både for City og Liverpool

Uavgjortkampen på Etihad søndag var første gang Manchester City ikke vant en Premier League-kamp de scoret først i denne sesongen. De hadde vunnet samtlige 22 kamper hvor de hadde scoret først før Liverpool kom på besøk.

Liverpool lå under til pause for første gang i Premier League denne sesongen. Man må ett år tilbake i tid for å finne sist de røde lå under til pause i Premier League, i en kamp hvor de kom tilbake og slo Aston Villa 2-1 den 10. april 2021.

Før søndagens toppoppgjør hadde verken Gabriel Jesus (42 vunnet, 2 uavgjorte) eller Diogo Jota (27 vunnet, 5 uavgjorte) endt opp på det tapende laget i en Premier League-kamp hvor de selv scoret. Den statistikken står seg fortsatt for begge de to spillerne.