Lampard kalles inn på teppet

Everton-manageren må svare for kommentarene han kom med etter kampen på Anfield.

Everton ser ikke ut til å legge bak seg situasjonen der Anthony Gordon gikk i bakken i en duell med Joel Matip på stillingen 0-0 i søndagens Merseyside-derby. Kantspilleren, som allerede hadde pådratt seg et gult kort for filming i første omgang, la ut videoen som viser at han går ned sammen med et par emojis på sin Twitter-konto. Han har tydeligvis ikke lagt episoden bak seg.

Det har heller ikke Frank Lampard eller Everton FC, som har tatt kontakt med dommersjefen for en forklaring på hvorfor det ikke ble dømt straffe. 

Men Lampard må nok først og fremst konsentrere seg om å komme med en egen forklaring. Han har nemlig havnet i unåde hos fotballforbundet etter sine kommentarer rettet mot dommer Stuart Attwell og videodommer Darren England. 

– Dersom det hadde vært Mo Salah i motsatt ende av banen hadde han fått straffespark. Du får ikke slike straffer her. Det er realiteten i fotball noen ganger. Hvis du ser på den situasjonen med VAR er det grunn til å stille spørsmål ved hva som foregår, men slik må man vel forvente når man kommer her, sa Lampard etter kampen ifølge The Athletic, som nå melder at engelskmannen risikerer straff fra forbundet. 

FA skal også ha sett på Gordons tweet, men kommer ikke til å gjøre noe med den. 

«Gjorde alt rett»

Tidligere toppdommer Mark Clattenburg har gått gjennom de kontroversielle episodene i søndagens kamp i sin spalte i Daily Mail. Clattenburg mener Attwell gjorde alt rett - både i straffesituasjonene og i rødt kort-episodene, først ved Sadio Mané, som var involvert i tumultene mot slutten av første omgang, så ved Richarlison, som satte knottene inn i Jordan Hendersons legg på overtid. 

Clattenburg er klar på at Gordon heller burde fokusere på egen adferd enn å klage på dommerne. 

«Dessverre står Anthony Gordon i fare for å pådra seg et rykte som en som forsøker å lurer dommerne, og det kommer ikke til å hjelpe ham videre i karrieren»· 

«Han prøvde å lure Attwell til å tro at Naby Keita felte ham inne i feltet selv om det ikke skjedde. Det var en åpenbar filming, og med VAR bør spillerne vite at de ikke kan slippe unna med lureri inne i feltet. Noen bør minne unggutten på det», skriver Clattenburg. 

«I andre omgang gikk Gordon ned igjen i duell med Joel Matip. Everton skrek etter et straffespark, men Attwell gjorde rett også her. Det var ikke nok til å dømme straffespark, og avgjørelsen om å spille videre var korrekt», skriver han.