To tidligere røde på årets lag i ChampionshipGoal: – Det er først nå at Wilsons overgang har blitt gjort permanent

I helgen ble årets lag i Championship kåret.

At Fulham har rykket opp til Premier League har allerede vært klart en stund. Hvem som tar den andre plassen er det fortsatt åpent om – men Bournemouth er per i dag best plassert med to poeng ned til Huddersfield som har to kamper mer spilt.

Selv om det gjenstår noen kamper på det nest øverste nivået, er årets lag i divisjonen allerede kåret. Der er to tidligere Liverpool-spillere representert.

Den ene er Harry Wilson, som har 10 mål og 16 målgivende denne sesongen, for et Fulham-lag som suverent har vunnet Championship. Neste sesong får han igjen prøve seg i Premier League.

Wilson var også en kandidat som årets spiller, men det var en pris som ble vunnet av Aleksandar Mitrovic, etter fantastiske 41 mål på 41 kamper så langt.

Blir gjort permanent

Det har blitt rapportert mye forskjellig rundt overgangen til Wilson i fjor sommer. Det har blitt rapportert at Fulham betalte 12 millioner pund for ham allerede da, men det virker ikke å stemme. Også Liverpoolfc.com rapporterte det som et salg i fjor sommer. 

Ifølge Goal.com er det først i dag, mandag 25. april, at overgangen formelt har gått i orden. Han har kun vært på lån, men summen skal være den samme – 12 millioner pund – og Fulham skal altså ha forpliktet seg til kjøp av kantspilleren i fjor sommer. Det har nå gått i orden etter opprykket.

I tillegg skal de røde ha sikret seg 15 prosent fra et eventuelt videresalg av 25-åringen. Han har nå signert en fireårskontrakt med London-klubben, med opsjon på et femte år.

– Nå vet jeg at jeg skal bli i denne klubben i de neste årene, etter at overgangen ble gjort permanent. Det var det jeg ønsket. Jeg ønsket et sted å slå meg til ro også utenfor banen, slik at jeg kan nyte det på banen, sier han til Goal.com.

– Første sesongen min her har vært veldig bra, og klubben har vært strålende med meg. Jeg har funnet meg godt til rette sammen med lagkameratene, og det har gjort at vi har hatt et fantastisk år. Jeg har klart å levere tosifret både mål og målgivende, og toppet det nå med å komme med på årets lag. Dette har vært min beste sesong så langt, og nå har jeg den stabiliteten etter å ha lagt et flott år bak meg, sier han.

Han snakket videre om at han var glad at han ikke lenger bare skulle være på lån.

– Jeg føler meg ikke så ung lenger. Når du er yngre er det flott med utlån for å få erfaring. De første var til stor hjelp, men du kommer til et punkt der du ønsker å slå deg ned.

Også Solanke kom med

I tillegg til Wilson, er også Dominic Solanke representert på årets lag. Solanke ble solgt til Bournemouth for 24 millioner pund i 2019, og denne sesongen har han vært strålende for et Bournemouth-lag som jager opprykk.

Han har scoret 28 mål på 44 kamper denne sesongen. Skulle sørkystklubben selge spilleren, vil Liverpool ha krav på 20 prosent av overgangssummen som overstiger 24 millioner pund.

Årets lag

Dette er årets lag i Championship, rapporterer Sky Sports:

Målvakt: Lee Nicholls (Huddersfield)

Forsvar: Djed Spence (Nottingham Forest), Joe Worrall (Nottingham Forest), Lloyd Kelly (Bournemouth), Tosin Adarabioyo (Fulham), Antonee Robinson (Fulham)

Midtbane: Philip Billing (Bournemouth), Ryan Yates (Nottingham Forest), Harry Wilson (Fulham)

Angrep: Aleksandar Mitrovic (Fulham), Dominic Solanke (Bournemouth)