– For meg handler det om Villa, men det ville vært fantastisk dersom vi kunne hjelpe Liverpool med å vinne tittelen

Steven Gerrard har uttalt seg om det som skal skje på søndag.

Søndag skal Premier League-sesongen 2021/22 avgjøres, og situasjonen er ganske klar. Dersom Liverpool gjør jobben, og Steven Gerrards Aston Villa får med seg noe fra Etihad Stadium, er det de helrøde som er ligamestere.

Villa spilte 1-1 mot Burnley torsdag kveld, mens City har hatt en uke på å forberede seg på kampen som kommer på søndag. Det er ingen tvil om hvem som er den største favoritten, men det har skjedd større mirakler i fotball.

Gerrard spilte 710 kamper for Liverpool, og 472 av dem som kaptein. Han er sett på som klubbens største spiller i nyere tid, og er en skikkelig klubblegende.

– Med Liverpool forstår jeg og respekterer all støyen utenfra, og spørsmålene jeg har fått om det i en stund, sier Gerrard på fredagens pressekonferanse.

– De er involvert i kamp om tittelen, og jeg har spilt der lenge, men det er skuffende når folk snakker om integriteten min, eller sikter seg inn på meg, Aston Villa eller noen av spillerne mine, sier han videre.

Villa er nummer 14 i tabellen før siste serierunde. Dersom alle resultatene går Villas vei, kan de ende som nummer 10 – men det skal en del til.

– Vi skal gå ut på banen i helgen og gi alt det vi har for å få poengene for Villa og våre supportere, sier Gerrard.

– Ville vært fantastisk

Han virket klar på at han ville understreke at det først og fremst handlet om Aston Villa.

– Dersom det vil hjelpe Liverpool, så er det fantastisk, men prioriteten min er å få poengene for Villa, sier Gerrard.

– City topper ligaen av en grunn. De har spillere i verdensklasse, og en topp manager, men det er mye press på dem i helgen. Vi skal dra dit så godt forberedt som vi kan, for å gjøre det så vanskelig som vi kan, sier han videre.

City kan vinne sin fjerde ligatittel på de fem siste sesongene, mens Liverpool har mulighet til å vinne sitt 20. ligamesterskap.

– Da jeg spilte var det mye snakk om topp fire, og i en periode ble det topp seks. De siste to eller tre årene, slik Jürgen og Pep har prestert siden José Mourinho dro fra Manchester United, så har de vært de sterkeste lagene i en stund nå, og det har blitt et gap til de andre lagene. Siden jeg kom tilbake i Premier League, har de med god margin vært de beste lagene vi har møtt.

– De er veldig annerledes. Det ene prøver å ta deg med hvordan de posisjonerer seg og med å holde på ballen, mens det andre prøver å ta deg med hurtighet og intensitet. Begge leverer på et ekstremt høyt jevnt nivå, og har topp managere. Begge har vært ekstremt bra på overgangsmarkedet over en lengre stund, og har hatt mye tid til å jobbe med lagene sine, så det er ingen overraskelse at de får de resultatene som de har fått.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2. På TV 2 Sport Premium 1 vises Manchester City - Aston Villa.