– Dette er det beste Liverpool-laget jeg noen gang har sett

Steven Gerrard vet at laget hans må spille en «perfekt kamp» for å få med seg noe mot Liverpool.

Tirsdag skal Liverpool tilbake til stadion der de tapte 7-2 forrige sesong. Den gang var det Dean Smith som var Aston Villas manager, og Jack Grealish spilte en av sine beste kamper i karrieren.

Begge de to er nå borte, og det er Steven Gerrard som er lagets manager. Kanskje blir det Philippe Coutinho, en annen tidligere Liverpool-favoritt, som får Grealish sin rolle for hjemmelaget.

Manager Gerrard mener at laget hans må levere en perfekt kamp dersom de skal få med seg poeng fra oppgjøret.

– Jeg mener at de er det beste laget å se på, på grunn av hurtigheten, intensiteten og mentaliteten i dette laget. Men jeg kan si det uten at det er mangel på respekt til tidligere suksessrike Liverpool-lag, for jeg vokste opp med å se dem. Europacupvinnerne, lag som vant mange ligatitler. Jeg vokste opp med det DNA-et i klubben, sier Gerrard til the Guardian

– Jeg er fullt klar over at de hadde spiller, managere og lag i verdensklasse, men når det kommer til et lag å se på, og slik spillet har utviklet seg og blitt raskere og hurtigere, så mener jeg du ser på tidenes beste Liverpool-lag, sier han videre.

Må spille den perfekte kamp

Dersom Liverpool avgir poeng på Villa Park, skal det veldig mye til for at ikke Manchester City stikker av med tittelen. Gerrard fikk spørsmål om det er noe han har tenkt på, all den tid han fortsatt er en av Liverpool Football Clubs største legender.

– Nei, virkelig ikke, og jeg tenkte ikke på noe annet da vi spilte mot Burnley i motsatt ende av tabellen forrige helg. Forberedelsene handler alltid om Aston Villa, og om å sette opp laget mitt på best mulig måte for den utfordringen vi står ovenfor, sier han.

– Uansett hvem jeg representerer, så vil jeg gå til kampen for å vinne. Den dagen jeg ikke ønsker å vinne, vil jeg ikke ha en jobb som denne.

Laget hans møter både Liverpool og Manchester City i innspurten. I siste serierunde skal Villa til Etihad Stadium.

– Slik terminlisten er satt opp, kan vi ha et ord med i laget i kampen om ligatittelen. Slik er det. Vi vil prøve å vinne alle kampene vi har foran oss, men vi vet at det blir en enorm utfordring å møte Liverpool. Dersom utfallet blir i vår favør, vil det bety at laget mitt har prestert ekstremt bra. Det er det som skal til for å få det utfallet vi ønsker. Vi trenger at hver eneste spiller er påskrudd, både individuelt og kollektivt.

– Vi trenger den perfekte kamp, og det sier seg selv, sier Villa-manageren

Aston Villa - Liverpool spilles tirsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium.