– Uansett hva som skjer på søndag, så vil vi ikke stoppe her

Jürgen Klopp ser på det store bildet før de to helgene der det skal avgjøres om det blir to, tre eller fire troféer denne sesongen.

På søndag skal Liverpool møte Wolverhampton, vel vitende om at de er ligamestere dersom de gjør jobben sin, samtidig som at Aston Villa gjør dem en tjeneste på Etihad Stadium mot Manchester City.

Det er ikke veldig sannsynlig, men det er mulig.

Dette er ikke første gang Liverpool går til siste serierunde med mulighet til å vinne ligaen under Jürgen Klopp. I 2018/19-sesongen var det Brighton som måtte gjøre de røde en tjeneste, men de endte opp med å tape 4-1, så ligamesterskapet gikk til City.

– Jeg husker ikke 100 prosent hvordan jeg følte meg før den siste kampen i 2018/19-sesongen. Etter kampen var hadde jeg det greit med situasjonen. Jeg husker at jeg gikk runden rundt banen ved siden av Trent, og vi snakket bare sammen og hadde et smil om munnen, sier Klopp på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse.

Han oppfordrer supporterne om å bare nyte reisen, og se hvor det leder.

– Det var en stor sesong, og uansett hva som skulle skje på søndag, så vil jeg ikke glemme at guttene har levert en helt fantastisk sesong. «Nyt reisen» er det vi alltid pleier å si, fordi du vet aldri hva utfallet blir, så det er best å bare nyte det her og nå.

– Vi vil ikke stoppe her

Klopp har vært med på å tape store finaler og avgjørende kamper tidligere, både med Mainz, Borussia Dortmund og Liverpool.

– Det er det vi har gjort så langt. De største tapene jeg har opplevd i mitt liv har ledet til de største suksessene jeg kunne sett for meg.

– Slik har det alltid vært. Det er litt som med en fest. Du vet aldri hva som skal skje, men selv dersom du ikke vinner Champions League-finalen, så kan du fortsatt ha en fest etterpå. Det lærte jeg i Mainz. Vi rykket ikke opp, og kom til Mainz og tenkte at det kom til å bli skikkelig trist, så var det 20 000 som ventet på oss.

– Da vi gikk på scenen dagen etter at drømmen vår om å rykke opp til Bundesliga var knust, var det øyeblikket da vi forsto at de tenkte det var greit. Vi kan gå videre herfra, sier Klopp.

Han kan love at laget hans ikke kommer til å stoppe her.

– En slik respons er veldig viktig, og uansett hva som skjer på søndag, så vil vi ikke stoppe. Vi skal ikke slutte å prøve, sier Klopp.

– Ja, vi har den beste motstanderen i fotballverden, og det er litt dumt, men de har oss pustende i nakken og det er sikkert ikke så kult for dem det heller.

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2. På TV 2 Sport Premium 1 vises Manchester City - Aston Villa.