Glad for å endelig kunne ha en parade igjen

Jürgen Klopp har ventet lenge på en ny parade.

Torsdag bekreftet Liverpool FC og byrådet at det kom til å bli parade i Liverpool sentrum søndag 29. mai – uansett hvordan det skulle gå i Premier League denne helgen og i Champions League neste lørdag.

De røde har vunnet ligacupen og FA-cupen denne sesongen, og Premier League-triumfen i 2019/20-sesongen ble aldri feiret skikkelig på grunn av pandemien. Nå har det blitt bestemt at det blir parade uansett, for å vise frem de to troféene klubben har vunnet denne sesongen. Og fortsatt kan det bli to til.

Jürgen Klopp ble spurt om paradeplanene på pressekonferansen fredag.

– Vi har mye å feire. Vi vet ikke hvor mange ennå, men allerede er det nok til å feire. Carabao Cup og FA-cupen, og kanskje mer. For to år siden hadde vi ingen parade da vi vant ligaen, og da lovet jeg at vi skulle ha en parade. Det skal vi ha nå, sa Klopp.

– Kunne hatt parade uten troféer også

Da Liverpool vant Champions League i 2019 kjørte Liverpool i åpen buss gjennom Liverpools gater, og flere enn 750 000 tok til gatene, i det som ble en kjempefest etter triumfen i Madrid.

– Jeg vet hva folk vil si, men det er bare for Liverpool FC, for folket, at vi feirer at vi er sammen om dette, sier Klopp.

– Det er nok for meg for en parade, uten trofeer. Men vi har to allerede. Så det blir en flott dag, sier han videre.

Paraden i 2019 var fantastisk. Se igjen «Inside Liverpool» fra tre år tilbake:

Liverpool - Wolverhampton spilles søndag kl. 17.00, og vises på TV 2 Sport Premium 2. På TV 2 Sport Premium 1 vises Manchester City - Aston Villa.