Det blir parade uansett

Søndag 29. mai blir det parade i Liverpool – med eller uten Premier League- og Champions League-pokal

Liverpool FC kommer til å ha sin parade uansett hvordan det skulle gå i Premier League til helgen og Champions League neste helg.

De røde fikk aldri feire ligagullet i 2020 skikkelig, men har allerede mer enn nok å feire denne sesongen, med både ligacupen og FA-cuptriumfen fra forrige helg.

Det ble først meldt at det kun ble parade dersom Liverpool vant ligaen eller Champions League, men det har det nå blitt endring på. Borgermester Joanne Anderson ga de røde tilbudet om å ha parade likevel etter at de røde vant FA-cupen, og det har klubben nå takket ja til, melder Liverpool Echo.

Liverpool FC bekrefter også planene.

– Vi er glade for å kunne bekrefte at klubben definitivt vil ha en parade rundt i byen 29. mai, og jeg er glad for at vi skal feire bragdene til både herre- og damelagene, sier Anderson.

Tre troféer å vise frem - foreløpig

– Det kreves mye jobb med å forberede et slikt arrangement, så det er fantastisk at byen nå kan få oppleve dette. Det å løfte FA-cupen, ligacupen og FA Women’s Championship-troféet er en utrolig bragd som fortjener anerkjennelse. Vi krysser nå alt det vi har for at det ikke blir de eneste troféene de skal løfte den dagen!

– Uansett hvordan det ender til slutt i ligaen og Champions League, har Liverpool FC og Liverpool FC Women allerede gjort oss stolte, og vi skal gi begge lagene den velkomsten og feiringen de fortjener, sier borgermesteren.

Paraden skal skje kl. 16.00 lokal tid, søndag 29. mai.

Der skal ligacuptroféet og FA-cuptroféet vises frem, og i tillegg vil LFC Women være involvert. De vant FA Women’s Championship i april, og rykket opp igjen til Women’s Super League.

Paraderuten vil være den samme som i 2019, da den startet i Allerton Maze sør i byen. Den vil så gå nordover til Queens Drive, Mill Bank, West Derby Road, Islington, Leeds Street, The Strand, før det avsluttes på Blundell Street. Ruten er på 13,5 kilometer.

Det er Liverpool FC som kommer til å ta kosten. Forhåpentligvis kan de neste åtte dagene gi klubben enda mer å feire!