Uansett om Liverpool skulle vinne Premier League tidlig, vil ikke troféet bli løftet før i mai

Fortsetter trendene fra starten av sesongen, kan Liverpool vinne Premier League rekordtidlig.

27. jan 2020 kl 08.47 Arild Skjæveland

Ingen har vunnet Premier League-tittelen tidligere enn det Manchester United gjorde i 2000/01-sesongen, da de ble kronet mestere 14. april.

Liverpool FC, og vi som supportere, tar ingenting på forskudd - men slik denne sesongen har gått så langt, kan ikke bare de helrøde vinne sin første ligatittel siden 1990, men de kan også vinne den tidligst av alle.

Dersom Jürgen Klopp sine gutter fortsetter slik de har gjort til nå i sesongen, og vinner de neste åtte kampene, vinner de ligatittelen med å unngå tap på Etihad Stadium 4. april…

Løftes uansett ikke før i mai

Dersom (og vi legger trykk på dersom!) det skulle skje, vil det gjenstå seks kamper av sesongen. Uansett når den eventuelt skulle vinnes, så vil ikke troféet løftes der og da.

Det er et spørsmål supporterklubben har mottatt mye den siste tiden, fra supportere som gjerne ønsker å være i byen eller rundt Anfield dersom det skulle skje.

Om det er avgjort på forhånd, skal det skje etter siste hjemmekamp i ligaen - mot Chelsea 9. mai, rapporterer James Pearce og David Ornstein i The Athletic.

Det er en kamp som fortsatt kan komme til å bli flyttet på grunn av TV. TV-kampene for mai settes ikke før 3. april.

Og hva med en eventuell parade?

Liverpool FC og Jürgen Klopp vil ikke høre snakk om det, og det vil trolig heller ikke supportere eller lesere av denne saken - men dersom det skal arrangeres en parade, så må det planlegges i god tid sammen med byrådet, ettersom veier må stenges.

The Athletic rapporterer at ca en million supportere var tilstede i juni, da Champions League-troféet ble vist frem til byen. En parade med et Premier League-trofé vil trolig tiltrekke seg enda større folkemasser. De rapporterer at mandag 18. mai er en sannsynlig dato. Det er dagen etter bortekampen mot Newcastle.

Dersom Liverpool skulle gå helt til en finale i Champions League, kan en komme til å legge mulige paradeplaner på is - eller arrangere to separate, om LFC til slutt skulle ende opp med en drømmesesong.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]