– Det er som å ha Ferrarier i garasjen

Jürgen Klopp var både rørt og stolt etter seieren på St. Mary’s.

Kun Alisson Becker og Ibrahima Konaté var igjen fra startoppstillingen fra Wembley 72 timer tidligere da Liverpool løp ut på St. Mary’s tirsdag kveld.

Jürgen Klopp hadde gjort ni bytter, og inn kom spillere som Takumi Minamino og Harvey Elliott. Duoen hadde ikke spilt førstelagsfotball siden bortekampen mot Nottingham Forest 20. mars, men her kom de inn på laget nesten to måneder senere, og var sterkt delaktige i seieren mot et hjemmelag som hadde hatt 10 dager på seg til å forberede seg til det Ralph Hasenhüttl før kampen omtalte som «deres Champions League-finale».

Etter kampen ar Jürgen Klopp både rørt og stolt over laget sitt.

– Jeg er så fornøyd med denne prestasjonen at det var litt rørende. Helt ærlig, wow! Disse guttene… Det er som å ha Ferrarier i garasjen, så slipper du dem ut, og de gjør dette på direkten, sa Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– Harvey, jeg er ikke sikker på når han spilte sist. Curtis, ingen rytme men spiller nå og da. Takumi Minamino, det er kriminelt at han ikke spiller oftere.. Oxlade spilte ikke en gang, og er i utmerket form, så du har alle disse tingene. Det er veldig tøft for guttene noen ganger, men det som skjer i år skjer på grunn av denne gruppen. Det er eksepsjonelt, og det viste de i kveld, sa han videre.

– Det ville vært min feil om det ikke gikk

Klopp gamblet med laguttaket og vant tirsdag kveld.

Jamie Carragher sa på Instagram Live sent mandag kveld at han ikke ville risikert noen av spillerne som kunne få småskader etter all kampbelastningen, og risikere Champions League-finalen for et ligagull som er utenfor Liverpools kontroll. Nå gjorde Klopp det, med å spare ni, og fortsatt har de røde en liten sjanse til helgen.

– Jeg synes det var en utrolig prestasjon, etter at vi gjorde ni bytter. Dersom det ikke hadde fungert hadde det vært tusen prosent mitt ansvar. Nå som det fungerte er det tusen prosent guttenes fortjeneste. Jeg kan kreve mye, men guttene må utføre det, sier Klopp.

– Jeg synes de gjorde det eksepsjonelt bra. Jeg så utrolige prestasjoner i kveld. En gruppe som slo tilbake etter et tilbakeslag. Jeg har ikke sett reprisene av Jota-situasjonen, men jeg syntes det at det var et klart frispark. Etter slike situasjoner kan du miste fokus, men det gjorde ikke guttene på banen i det hele tatt. De holdt det bare gående.

– Vi scoret et mål som ble annullert, og så scoret vi. Vi kontrollerte kampen, og dere vet mye bedre enn meg hvordan Southampton ønsker å spille. De ville angripe og presse, men vi brukte alle rommene der de ikke kunne ta oss. Det roet ned atmosfæren, og det ble en normal kamp, heller enn det Southampton ønsket seg.