Kampkommentar: Kvadrupeldrømmen lever til siste slutt

To kamper gjenstår - og den store drømmen lever. La oss prøve å nyte det.

Mange vil fremstille kveldens laguttak som gambling fra Jürgen Klopp, men det er ikke lenger slik at vi trenger å være nevneverdig bekymret selv om det gjøres ni bytter fra et lag som vant FA-cupen for tre dager siden. Så god er stallen blitt. Så hvorfor ikke la flere av de vi knapt har sett de siste herlige månedene vise seg frem i sesongens nest siste ligakamp? 

Liverpool dominerte fullstendig mot Southampton og tok med seg en fortjent seier. Det var trolig et gir eller to å gå på, og selv om de ble halvnervøst de siste minuttene var følelsen hele veien at de røde kom til å dra de tre nødvendige poengene i land til slutt. 

Tre poeng som gjør at drømmen om en utrolig kvadrupel lever til aller siste slutt. Liverpool har to kamper igjen av sesongen og er fremdeles med i kampen om fire av fire trofeer. For et eventyr!

La oss håpe lykken har snudd

Tirsdagens kamp har nesten utelukkende positive følger. Nok en gang får store deler av stallen følt at de er del av den fantastiske bragden 2021/22-sesongen har blitt, uansett utfall. Den eneste vi synes litt synd på nå er Alex Oxlade-Chamberlain, som nå er eneste utespiller i førstelagstroppen som ikke har fått spilletid siden mars, etter Harvey Elliott og Takumi Minamino sine minutter og gode prestasjoner i kveld. 

Like før pause var det grunn til å frykte det verste da vi så bildene av Joe Gomez i smerter, og selvsagt var frykten at forsvarsspilleren nok en gang skulle være den mest uheldige spilleren i laget. 

Heldigvis gir Jürgen Klopps kommentarer etter kampen grunn til optimisme. Han sa at det virker som Gomez kommer til å klare seg veldig fint og at det ikke var en alvorlig skade. Vi må selvsagt vente på mer informasjon når det gjelder engelskmannens tilstand, men det virker lovende. 

Det virker heldigvis som det går bra med Joe Gomez.

Det virker heldigvis som det går bra med Joe Gomez.

Gomez har denne våren vist hva han er god for på banen, og han har i tillegg vist sin sterke mentalitet. Fra å være selvskreven i laget i gullsesongen for to år siden har det vært tøft. Nesten hele forrige sesong forsvant på grunn av skade, og da han var tilbake i form i fjor sommer var han plutselig nummer fire i stopperkøen. I løpet av våren har han gjort en god jobb som vikar for Trent Alexander-Arnold i enkeltkamper, og han er en viktig mann å ha i troppen.

Gamle dommere sier takk for seg

En grunn til frustrasjon i tirsdagens kamp var dommer Martin Atkinson i et uforståelig øyeblikk i første omgang.

Steven Gerrard svarte i forrige uke «Good» da han fikk vite at Jon Moss skulle legge opp etter sesongen. Veteranen hadde slitt med å henge med i oppgjøret mellom Aston Villa og Liverpool og synger på siste verset. 

Det peneste man kan si om Martin Atkinson er at det er godt at det er under en uke igjen også for han. Gang på gang klarer han å havne i unåde hos Liverpool-supporterne. Måten han overså den soleklare fellingen på Jota før Southamptons 1-0-scoring brakte minnene tilbake til Old Trafford i 2019, da han lot et kakk på Divock Origi passere før Liverpool havnet under. Takk og farvel, Martin! Du blir ikke savnet. 

Martin Atkinson, som her ser Nathan Redmond sette inn en flott scoring, er heldigvis ferdig etter sesongen.

Martin Atkinson, som her ser Nathan Redmond sette inn en flott scoring, er heldigvis ferdig etter sesongen.

Det er neppe et godt tegn for fremtiden til dommerstanden at Atkinson, Moss og den tredje som legger opp etter sesongen, Mike Dean, har blitt værende i elitegruppen i lang tid etter at de har passert middagshøyden. Dommersjef Mike Riley er enten veldig glad i sine gamle kompiser, eller så er mangelen på dommertalenter i England så stor at dette er de beste han kan hoste opp. 

Uansett skal det bli godt med noen nye fjes når vi skriver august 2022. 

Over til deg, Steven Gerrard

Søndag skal det avgjøres. Manchester City har alt i egne hender og kommer sannsynligvis til å vinne Premier League også i år, men det viktigste vi tar med oss i kveld er håpet som fremdeles lever. 

Liverpool må slå Wolves og samtidig håpe at Steven Gerrards Aston Villa får til et sjokkresultat på Etihad. 

Gerrard, Coutinho, Ings. Det er noen historier som skal skrives her. For å vinne en kvadrupel må det et mirakel eller to til, så hvorfor skal vi gi opp før det er over?

Hvis det går som de fleste tror er det ikke mange grunner til å henge med geipen. Vi har fremdeles ting å glede oss til i denne fantastiske sesongen.