Spillerbørs og folkebørs etter Southampton - Liverpool: Taklet, spilte, crosset og assisterte på 17. mai

Jürgen Klopp gjorde ni endringer på laget, og kom unna med nok en ligaseier i en midtukekamp.

Med knappen under kan du nå velge om du vil se Liverpool.nos spillerbørs før du gir din egen vurdering.

Alisson Becker7

Storspilte på lørdag og fortsatte her. Godt ute med beinparade og stopper Armando Broja etter 10 minutter. Sjanseløs på ledermålet. Som alltid, våken sweeper, uten alt for mye å gjøre.

Joe Gomez6

Forsøker å bidra offensivt, men akkurat dødballfoten kan han ikke matche Trent på. Noen unødvendige balltap, og litt for passiv når Nathan Redmond gjør 1-0. Måtte dessverre av i pausen, etter en trøkk i kneet. La oss håpe på det beste for skadeutsatte 24-åringen.

Joël Matip8

Rollen som playmaker bakfra veksler litt mellom stopperne, uten Virgil van Dijk, noe de begge behersker på litt ulike måter. Solid kontroll på trioen Redmond-Broja-Elyounoussi. Heldig og bra når han får kreditert 2-1.

Ibrahima Konaté7

Fikk seg en liten smell tidlig, og så shaky ut noen minutter, før både han og laget fant mer ut av hjemmelaget. Fysikken og farta på de første, lange stega gjør at han kan ta mye. Går vinnende ut av «duellen» med spydspiss Broja.

Kostas Tsimikas8

Nathan Tella er ung og kvikk, og la seg i rommet grekeren etterlot seg. 26-åringen er heldigvis også kjapp, og med litt hjelp fra stopperne gikk det hovedsaklig godt. Angrep stadig Southamptons høyreside, skapte mye, slår corneren som gir ledelse og burde hatt målgivende da han satte opp Jota etter sidebyttet.

Curtis Jones7

21-åringen har tempo i beina, selv om det noen ganger er som at det går akkurat litt for kjapt for han. Et par greie skuddforsøk. Mer initiativ og tak etter pause, skulle tro at han var eldre enn det han er.

James Milner8

Dagens kaptein var fokusert i blikket da han ledet de gule ut til korpsmusikk på St. Mary’s. Kommer ikke tett nok på Nathan Redmond ved 1-0. Noen gode døballer og har ikke noe problem med å bytte posisjon, etter Gomez sin skade.

Harvey Elliott7

Lagets beste spiller i sesongens fire første kamper, sa Klopp før kampstart. Setter opp farligheter etter hvert, som da Firmino er løs etter 34 minutter. Nesten nettsus etter 56 minutter, men vinkelen ble akkurat litt skarp. En prestasjon som lover godt for neste år. Erstattes av Origi etter 65 minutter.

Takumi Minamino8

Var god i perioder på utlån i Southampton forrige sesong. Etter 27 minutter viste han seg frem. Feiret behersket. Hans rolle neste sespmg blir interessant. Åtte mål på ni starter denne sesongen!

Roberto Firmino8

Fint plassert heading etter 19 minutter, men er dessverre i offside. Flott angrep med Elliott etter 34 minutter. En av de beste i verden, kommenterte Klopp før kampstart. Viste at han er spillesugen og på gang før Champions League-finalen. Erstattes av Keïta etter 83 minutter.

Diogo Jota7

Mister ballen i forkant av åpningsmålet, men burde fått frispark i duellen med Lyanco. Vekter ballen perfekt i Minaminos bane ved utligningen. Utrolig nærme selv etter 49 minutter. Dog noe som manglet hos 25-åringen i kveld.

Jordan Henderson6

Inn for Gomez i pausen. Skriker de første kommandoene mens han løper ut på matta. Kjører på det trygget giret gjennom kampen. Risikerte lite før Real Madrid.

Divock Origi

Inn for Harvey Elliott etter 65 minutter. Snitter på mål hvert 97. minutter før i dag, men lite anledning til å legge på der. Bra å ha på defensive situasjoner mot «dødball-laget» Southampton.

Naby Keita

Inn for Firmino etter 83 minutter. Liverpool, for anledningen i gult, mer fornøyd med å kontrollere poengene da, og det ble Keïtas hovedoppgave.

Jürgen Klopp9

Ni endringer fra den utmattende finaleseieren. Klopp proklamerte at han elsket lagoppstillingen og at de var friske, men kanskje manglet rytmen. Laget brukte de første minuttene på å finne den, før de viste hvem som var best. Liverpool med en imponerende sterk midtukesesong, vunnet åtte av ni ligakamper på tirs-torsdag.