Ramsay med beskjedent mål for debutsesongen

Calvin Ramsay tar ydmykt fatt på jobben som Liverpool-spiller.

Noen drømmer om trofeer, andre drømmer om å spille et visst antall kamper og score et visst antall mål. Men for Liverpools nykommer Calvin Ramsay er det ydmykhet og beskjedenhet som gjelder når han skal beskrive hvordan han drømmer om at hans første sesong i rødt skal være. 

– Bare det å få debuten vil være en drøm. Det blir en spesiell opplevelse. Selvsagt håper jeg å få spille så mye som mulig, men hovedmålet er bare å komme på banen på Anfield og vise meg frem, alt jeg har å tilby, sier Ramsay i sitt første intervju med liverpoolfc.com etter at det søndag ble bekreftet at han er klubbens nye nummer 22. 

Høyrebacken sier han ikke har tenkt mye på hvordan følelsen av å spille foran et fullsatt Anfield blir, men bare at han gleder seg voldsomt. 

– Jeg har alltid heid på Liverpool. Jeg husker godt at jeg var her da jeg var liten, min far viste meg noen bilder. Det er en enorm klubb, og det føles utrolig at jeg er her. Nå er jeg klar til å komme i gang, sier gutten som har spilt i Aberdeen i hele sin karriere. 

På Instagram har han tatt farvel med sin kjære klubb: 

Spesielt husker Ramsay perioden da Steven Gerrard og Luis Suarez spilte sammen i rødt.

– Suarez var fantastisk da han var her, mens Gerrard er en stor legende, sier høyrebacken.

Begynte å høre rykter

Ramsay sier at det var først i januar han begynte å drømme om en overgang til Liverpool. 

– Jeg spilte bra i Aberdeen og det begynte å bli en del spekulasjoner, spesielt i januar. Så snart jeg hørte at Liverpool var interessert, ville jeg bare få det bekreftet. Jeg visste at det var klubben jeg ville dra til. Så nå er vi er endelig. Jeg er full av spenning og overlykkelig over å være her, og gleder meg til å vise supporterne alt jeg kan, sier han. 

Så langt har han latt seg imponere av fasilitetene til Liverpool på AXA Training Centre i Kirkby. 

– Jeg kom ned dagen før den medisinske sjekken og fikk sett meg rundt på treningsanlegget. Fasilitetene er utrolige, og alle de ansatte har allerede tatt meg imot på en veldig fin måte. Det har vært en sann glede å møte alle sammen så langt, sier han.

Ramsay beskriver seg selv som følger: 

– Jeg er en høyreback som liker å angripe. Jeg er brukbar defensivt, men er nok best offensivt. Jeg kan legge gode innlegg og liker å skyte med begge ben. Jeg kan gå både sentralt i banen og ute på kanten og liker å kombinere med kantspilleren. Men hovedsakelig er jeg opptatt av å jobbe hardt for laget og gi alt jeg kan for klubben, sier han.

I likhet med Trent Alexander-Arnold har han evnene til å bekle flere roller om det trengs. 

– Da jeg spilte på akademiet i Aberdeen var jeg midtbanespiller, før jeg ble flyttet ut på høyrebacken. Jeg kan spille både back, midtbane og kant og er rolig med ballen. 

På rett plass

Ramsay er ikke i tvil om at han i Liverpool har kommet på rett plass som en ung spiller.

– Mange unge spillere, som for eksempel Trent og Harvey, har fått muligheten. Her er det mulig å lykkes som ung spiller, og det er en av grunnene til at jeg valgte å komme. Det er ikke bare en storklubb, men de gir unge spillere muligheten i førstelaget. Så hvis jeg leverer varene i oppkjøringen er det ikke noe i veien for at jeg kan spille meg inn i førstelagstroppen, sier han.

Som så mange andre ser Ramsay frem til å bli trent av Jürgen Klopp. 

– Jeg har sett klemmene hans på tv og håper å få en jeg også! Han er kanskje en av de beste managerne gjennom tidene, så jeg gleder meg til å treffe ham og å jobbe under ham, sier han. 

Ramsay ser også frem til å få prøve seg i Premier League. 

– Det er verdens største liga og nivået er høyt, men jeg tror jeg kan takle det. Jeg har kvalitetene med ballen til å være med, sier han. 

Unggutten har allerede masse erfaring, med 39 kamper for Aberdeens førstelag i bagasjen - både på hjemlig grunn og i Europa. 

– Jeg har spilt mange kamper for Aberdeen og føler meg moden. Jeg leverte stabilt godt i Aberdeen og tok vare på sjansen da jeg fikk den. Forhåpentligvis kan jeg gjøre det samme her, sier han.