Liverpool så godt som ferdighandlet - flere andre sliter med å komme i gang

Mange lag har til gode å åpne lommeboken så langt dette overgangsvinduet.

Overgangsvinduet har ikke vært åpent i mer enn en drøy uke, men likevel er det nok en del klubber som sitter med følelsen av å ha dårlig tid når det gjelder å få kjøpt og solgt spillere.

Med en rekordtidlig sesongstart som følge av pausen som kommer under Qatar-VM i november og desember, haster det mer enn vanlig å få spillere på plass for å integrere dem i laget før sesongen begynner.

For Liverpools del ser det meste ut til å være på plass allerede før de nye spillerne ankommer offisielt 1. juli. Fabio Carvalho og Darwin Nunez har allerede signert, mens Calvin Ramsay nå bare er de siste detaljene unna. De røde har til og med hentet hjem Jay Spearing i en spillende trenerrolle på akademiet, og virker nå å være ferdighandlet for sommeren.

Flere av rivalene henger på sin side langt etter.

United forhandler om De Jong

Manchester Uniteds nye manager Erik Ten Hag skulle nok ønske at han allerede hadde en spiller eller to bekreftet, men så langt har det meste handlet om opprydningen som skjer når flere spillere forlater klubben gratis 1. juli. Da forsvinner navn som Paul Pogba, Edinson Cavani, Juan Mata, Jesse Lingard og Nemanja Matic.

Det virker veldig sannsynlig at de røde djevlene kommer til å bruke penger i sommer, og det store overgangsmålet etter at Darwin Nunez glapp til Liverpool er Barcelonas Frenkie de Jong. Ten Hag og de Jong opplevde stor suksess sammen i Ajax, og nå kan det virke som 25-åringen blir mannen som skal styrke midtbanen til United.

Så langt skal økonomisk kriserammede Barcelona kreve over 70 millioner pund for spilleren, og klubbene forhandler hardt. Flere medier skriver at det er sannsynlig at avtalen kommer i havn, men spørsmålet er hvor mye United må ut med.

For øvrig måtte Ten Hag se en annen midtbanespiller, Vitinha, glippe til PSG. Så langt handler det meste om de Jong, men vi blir ikke overrasket om det kommer både to og tre andre spillere inn i løpet av sommeren.

City fikk sin mann

Mens Liverpool sikret seg en ny kraftspiss i form av Darwin Nunez, gjorde tittelrivalene Manchester City det samme da de hentet Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund – en overgang som har vært kjent lenge.

City ser ut til å selge mannen som har vært nummer ni frem til nå, Gabriel Jesus, til en av London-klubbene Arsenal eller Tottenham. Raheem Sterling og Bernardo Silva er andre spillere som ryktes bort, uten at det virker veldig sannsynlig i skrivende stund.

For øvrig må Pep Guardiola ut på venstreback-jakt, og han har sett seg ut sin landsmann Marc Cucurella, som imponerte stort for Brighton forrige sesong.

KLAR: Erling Braut Haaland er Manchester City-spiller.

KLAR: Erling Braut Haaland er Manchester City-spiller.

Se heller ikke bort fra at det blir en ny mann på midtbanen til City. For øyeblikket er det Kalvin Phillips fra Leeds som virker å være nærmest, selv om det nylig ble meldt at også PSG er interessert.

Det lukter kjøpefest på Emirates

Arsenal begynte forsiktig denne sommeren da de hentet den unge angrepsspilleren Marquinhos fra Sao Paolo, men snart virker det som Mikel Arteta for andre sommer på rad virkelig skal få anledning til å åpne sjekkheftet i jakten på topp fire.

Pablo Vieira er bare den offisielle bekreftelsen unna å være Arsenal-spiller. Arteta har tydeligvis lært av Liverpool at det kan være lurt å se til Portugal. Midtbanespileren fra Porto koster 34 millioner pund.

Som nevnt er de også ute etter en angrepsspiller etter at både Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette er borte, og Gabriel Jesus er mannen de ser etter. På stopperplass linkes de til Ajax-spiller Lisandro Martinez.

Til slutt er de også på jakt etter Youri Tielemans, som bare har ett år igjen av kontrakten.

Tottenham er i gang

Ingen liker en god og gammel vingback bedre enn Antonio Conte, så italieneren var nok en meget fornøyd mann da Ivan Perisic takket ja til å komme til Tottenham etter at kontrakten med Inter gikk ut.

GAMMEL KJENNING: Ivan Perisic er en ekte Conte-spiller.

GAMMEL KJENNING: Ivan Perisic er en ekte Conte-spiller.

For øvrig er Fraser Forster hentet inn som reservekeeper, mens midtbanespiller Yves Bissouma fra Brighton ble kjøpt for 25 millioner pund denne uken.

Conte er opptatt av å rydde opp i stallen og bli kvitt flere spillere, noe som mest sannsynlig betyr flere kjøp i løpet av sommeren. Se ikke bort fra at det blir noen flere vingbacker, gjerne i 30-årene.

Det går sakte i Chelsea

Chelsea har allerede mistet Antonio Rüdiger, mens Andreas Christensen og Cesar Azpilicueta også ser ut til å dra. Det er mye forsvarsspillere på én gang, og derfor er det ikke overraskende å lese at det er en midtstopper de er mest interessert i å hente. Jules Koundé fra Sevilla er den det snakkes mest om.

En annen det snakkes mye om er Romelu Lukaku, som kan dra tilbake til Inter på lån bare et år etter han ble kjøpt for en milliard kroner. Det ble ingen lykkelig retur, og mye tyder nå på at han forsvinner.

I så fall kan det være Chelsea, med nye eiere på plass, vil forsøke å få inn en annen stjerne i angrepet.

Hva med resten?

Steven Gerrard og Aston Villa har som Liverpool kommet tidlig i gang med sine signeringer. Der er Philippe Coutinho, Boubacar Kamara, Diego Carlos og Robin Olsen allerede på plass.

Leeds er en annen klubb som har vært aktiv. Brenden Aaronson og Rasmus Kristensen er hentet inn fra Red Bull Salzburg, mens Marc Roca denne uken ble kjøpt fra Bayern München.

For øvrig går det tregt med flere klubber. Bournemouth, Crystal Palace, Everton, Fulham, Leicester, Nottingham Forest, West Ham og Wolves har I likhet med Chelsea og Manchester United til gode å gjøre en eneste signering i sommer.

Det er ikke mange ukene til det begynner å haste.

Kilder: The Athletic, Fabrizio Romano, Premier League.