Det kan gå mot nye utlån for en rekke Liverpool-spillere

Drømmen om førstelagsfotball i ferd med å forsvinne for flere av de som tilbrakte forrige sesong på utlån.

Flere av spillerne som tilbrakte forrige sesong på utlån kan være nødt til å forberede seg på finne seg en liknende avtale i løpet av sommeren, for veien til Liverpools førstelag virker å være meget lang.

Ifølge Liverpool Echo kan ting tyde på at Paul Glatzel, Anderson Arroyo, Jake Cain og Adam Lewis er blant dem som kan være aktuelle for nye utlån. Samtlige er mellom 20 og 22 år og må nok etter all sannsynlighet etter hvert erkjenne at drømmen om å spille seg inn i Jürgen Klopps lag er i ferd med å svinne hen.

Glatzel gjorde sine saker bra før skader ødela i Tranmere forrige sesong, mens Arroyo etter hvert spilte fast i forsvaret til Mirandes i spanske La Liga 2. Cain må si seg mellomfornøyd med oppholdet i Newport County, mens Lewis fikk store deler av sesongen i Livingston ødelagt på grunn av skade.

Større talenter også aktuelle

En spiller som virkelig har dratt nytte av utlån siste halvannen sesong er Sepp van den Berg, som i 2021/22 spilte omtrent alt som var av kamper for Preston i Championship. Han spilte mye som vingback før han etter hvert ble flyttet ned til en mer naturlig stopperrolle i lagets trebackslinje.

20-åringen leverte så godt at han også spilte seg inn på Nederlands U21-landslag, og Echo skriver at et nytt utlån kan være aktuelt for å fortsette utviklingen.

Det samme kan gjelde for Rhys Williams, med mindre han blir holdt igjen på Merseyside for å være femtevalg på stopperplass. Midtstopperen forlot Swansea etter bare en halv sesong på utlån i januar som følge av lite spilletid.

Også Leighton Clarkson kom tidlig hjem fra et låneopphold i Championship. Han fulgte i Harvey Elliotts fotspor i Blackburn, men klarte aldri å spille seg inn på laget. Kanskje får han en ny mulighet i sommer.

Backer kan få muligheten

Når Liverpool nå henter inn Calvin Ramsay fra Aberdeen blir veien til førstelagsfotball litt lengre for Conor Bradley, som ifølge Echo er ettertraktet i Championship. Det samme gjelder for Owen Beck på motsatt side av forsvaret.

Nat Phillips er en annen spiller som kan få et nytt utlån, selv om Liverpool nok helst håper å få et bud som er godt nok til at stopperen kan bli solgt.

En annen stopper, som er litt mer glemt, er Ben Davies. Hans låneopphold i Sheffield United gikk opp og ned, og mannen som fremdeles venter på sin Liverpool-debut er nok spent på hva som skjer i sommer.

Forrige sesong var det også noen talentfulle keepere på utlån. Vitezslav Jaros har imponert, og skal være aktuell for Tranmere. Liam Hughes og Jakub Ojrzynski skal også være klare for nye utlån dersom rett klubb melder seg.

Frigitt

Tre av spillerne som var på utlån forrige sesong vil forlate klubben etter kontraktens utløp 30. juni. Det gjelder Ben Woodburn, Sheyi Ojo og Luis Longstaff.

Neco Williams tilbrakte vårsesongen hos Fulham, og han er nok mest aktuell for et salg dersom London-klubben blar opp det Liverpool ønsker seg.