Bekreftet: Calvin Ramsay er Liverpool-spiller

Liverpool bekrefter kjøpet av Calvin Ramsay fra Aberdeen.

Liverpool bekrefter at de har signert den 18 år gamle høyrebacken Calvin Ramsay fra Aberdeen. Unggutten har skrevet under på en femårskontrakt, og overgangssummen skal ifølge flere kilder være på fire millioner pund, med mulighet til å øke til 6,5 millioner pund. 

18-åringen får draktnummer 22. 

Ramsay har lenge vært i kikkerten til de røde, og etter lang tids forhandling med skottene kom partene til enighet denne uken. Det er ny overgangsrekord for Aberdeen, som har hatt Ramsay i sine rekker siden spilleren var ni år gammel. Ramsay har spilt 39 seniorkamper for Aberdeen, der han fikk sin førstelagsdebut like før verden ble koronastengt i mars 2020. 

Skotten fyller 19 år i juli og kommer til å slutte seg til Liverpools førstelag sin sesongoppkjøring i sommer. Han er sommerens tredje og sannsynligvis siste kjøp fra de røde på Merseyside. Fra før er Fabio Carvalho og Darwin Nunez bekreftet inn. 

Spiller på U21-landslaget

Ramsay har også gått gradene i det skotske landslagssystemet, hvor han har spilte sju kamper for U16-landslaget, tre for U17-landslaget, og så langt står bokført med tre kamper for U21-landslaget, under Scot Gemmills ledelse, allerede før han har fylt 19 år.

Tenåringen etablerte seg som Aberdeens førstevalg på høyrebacken, noe som førte til interesse fra klubber som Leeds, Leicester, Manhcester United, Newcastle og Tottenham, samt italienske Bologna, i tillegg til Liverpool.

2003-modellen ble i april kåret til årets unge spiller i skotsk fotball av de skotske fotballjournalsitene. Et av hans store forbilder er nettopp Alexander-Arnold.

– Etter min første fulle sesong med profesjonell fotball, synes jeg at jeg har gjort det bra. Jeg nyter det, og denne prisen er en bonus. Min far Graham har hjulpet meg mye, og det samme har spillere som Alexander-Arnold, Kyle Walker, og de andre toppspillerne. Jeg liker å se videoer av dem, og basere spillet mitt på dem, sa han nylig i et intervju med Daily Record.