– Han er atletisk, smart, selvsikker og god teknisk

Jürgen Klopp er strålende fornøyd med at årets unge spiller i Skottland er klar for Liverpool.

Så langt i sommer har Liverpool hentet inn 19 år gamle Fabio Carvalho og 22 år gamle Darwin Nunez. Nå er den tredje og kanskje siste signeringen i boks, nemlig 18 år gamle Calvin Ramsay fra Aberdeen. Høyrebacken som fyller 19 år i juli har signert en femårskontrakt med de røde og koster fire millioner pund, med mulighet til å stige til 6,5 millioner pund. 

Ramsay har allerede bra med erfaring på seniornivå. På 39 kamper for Aberdeen har han levert ni målgivende pasninger og scoret ett mål. Han har også fått spille tre kamper for Skottlands U21-landslag. 

Liverpool-manager Jürgen Klopp er strålende fornøyd med signeringen av backen som ble kåret til årets unge spiller i Skottland forrige sesong. 

– Calvin er enda en spennende ung spiller, så vi er veldig fornøyd, sier Klopp til liverpoolfc.com etter at overgangen er bekreftet. 

Ser frem til utviklingen

Klopp sier Ramsay har bra med erfaring for en spiller på hans alder, og at han har massevis av potensial. 

– Han er atletisk, smart, selvsikker og god teknisk. I tillegg er han svært opptatt av å lære mer. Så det er mye å like, sier Klopp. 

Manageren er glad for å få sommerkjøpene på plass så tidlig som mulig slik at alle kan være med på hele sesongoppkjøringen. 

– Det er veldig viktig, spesielt når det er unge spillere som kommer, sier Klopp. 

Han vil ikke legge noe tidlig press på mannen som skal spille med draktnummer 22 og kanskje bli Trent Alexander-Arnolds vikar kommende sesong. 

– Vi skal være tålmodige med hverandre. Vi har vist at vi er det beste miljøet for en ung spiller å være i, så vi ser virkelig frem til å jobbe mer sammen og se ham utvikle seg videre, sier Klopp.