– Fabrikkarbeidere har grunn til å klage, men ikke de

UEFA-presidenten går til frontalangrep på Jürgen Klopp og Pep Guardiola.

UEFA-presodent Aleksander Ceferin har gitt et flammende intervju til Gazzetta dello Sport, gjengitt av Football Italia, der han forsvarer endringene som gjøres i Champions League fra 2024 av, trass i protester fra managere og trenere over hele Europa.

– I dag kan du forutse hvilke lag som vil spille i 1/8-finalen i Champions League etter trekningen av gruppespillet. I fremtiden vil de store klubbene møtes hyppigere, de mindre klubbene vil få større muligheter til å kvalifisere seg, og gruppespillet vil være interessant helt til slutt. Det vil bli spektakulært. 2024 er morgendagen, sier Ceferin om endringene som gjøres i Champions League.

Stadig flere trenere rundt om i Europa klager på det økende antall kamper som spilles hver sesong, men Ceferin forsvarer UEFA sin avgjørelse.

– Alle ønsker flere cupkamper, men ingen ønsker å gi fra seg noe. Klubbene ønsket 10 kamper i gruppespillet i Champions League. De får åtte, og det er riktig antall, legger UEFA-presidenten til.

Angriper de store ligaene og de nasjonale cupene

UEFA-presidenten velger oppsiktsvekkende nok å gå til frontalangrep på de store ligaene i Europa som har mer enn 18 lag, og han angriper også de nasjonale cupene.

– Nasjonale ligaer burde ha 18 lag, men presidentene er ikke enige. De må også forstå at to nasjonale cuper er for mange.

Jürgen Klopp og Pep Guardiola er blant dem som har kritisert UEFA for at de innfører flere kamper hver sesong, noe som tydeligvis har falt Ceferin tungt for brystet.

– Det er alltid enkelt å angripe FIFA og UEFA, men dette er enkelt. Dersom du spiller mindre, får du mindre penger. Fabrikkarbeidere som får 1000 euro i måneden har grunn til å klage, men ikke dem.

Skryter av Mourinho

UEFA valgte å innføre enda en europacup forrige sesong, med sin UEFA Conference League, som ble vunnet av Jose Mourinhos Roma. Men fotballfolk og supportere over hele Europa var kritiske til den nye turneringen.

– Noen genier sa det var en ubrukbar cup. Dere så da Roma og Feyenoord spilte finalen. Det var en verdig europacupfinale. De samme geniene protesterte fordi kampen ble spilt på en liten stadion. Men det virkelige geniet er Jose Mourinho. Han ble rørt til tårer da han pratet etter finalen, sier Ceferin syrlig.

Den europeiske superligaen er også et av temaene som Ceferin snakker om.

– Superliga-prosjektet er dødt

– Jeg har ikke snakket med Agnelli. Jeg møtte Perez, og respekterte protokollen. UEFA er ikke min eiendom, så vi satt nær hverandre under Champions League-finalen i Paris, og jeg gratulerte ham. Det var alt.

– UEFA er ikke et monopol. Klubber kan bestemme om de vil bli inkludert eller ei, og de kan velge om de vil spille i våre turneringer eller organisere sin egen. Men velger de å organisere sin egen, kan de ikke delta i våre turneringer. Det er logisk, er det ikke?

– Superliga-prosjektet er dødt, fordi ingen ønsker å delta. Jeg ser bare tre personer som er sinte på alle andre, og stevner alle andre for retten. Men det er over nå. 

54-åringen forklarer også i intervjuet sine nære forbindelser til PSG-president Nasser Al-Khelaifi.

– Jeg står ikke nær PSG-presidenten, men ECA-presidenten (Nasser Al-Khelaifi har begge rollene). Han forstår og forsvarte den nye Champions League-modellen, i motsetning til andre europeiske toppklubber.