– Dette er grunnen til at jeg blir i dårlig humør når jeg snakker om UEFA

Jürgen Klopp har oppfordret UEFA-president Aleksander Ceferin til å legge ned Nations League.

Denne uken ble Jürgen Klopp kontaktet av UEFA-president Aleksander Ceferin, etter at Klopp kritiserte både antall Champions League-billetter som blir gjort tilgjengelige for supporterne, og prisene på disse.

Stade de France har en kapasitet på 75 000 tilskuere på Champions League-finalen mellom Liverpool og Real Madrid den 28. mai, men de to finalistene har kun fått 20 000 billetter hvert. Dette fikk Liverpool-manageren til å ta bladet fra munnen, og si sin mening om akkurat det.

Ceferin har siden forklart Klopp at klubbene får 93,5 prosent av inntektene fra finalen. Da svarte tyskeren med at han heller ville at UEFA skulle få en større andel av inntektene dersom de kunne gjøre flere billetter tilgjengelige til supporterne av de to finalelagene og samtidig legge ned Nations League. En landslagsturnering som betyr at sesongen fortsetter ut i juni for mange av spillerne i hans Liverpool-stall.

– Vi snakket ikke sammen. Vi tekstet med hverandre. Han ga meg den samme forklaringen han har gitt offentlig. At 93 prosent av inntektene går til klubbene, og at UEFA bare får noen få euro. Jeg svarte, og sa at greit, det hadde vært bedre om jeg hadde mer informasjon før jeg svarte på dette, men problemet er at jeg ikke kan være perfekt forberedt på spørsmål som dette. Men jeg kan likevel ha en mening, sa Klopp under sin pressekonferanse foran FA-cupfinalen.

– Jeg visste ikke nok om billettproblematikken. Men jeg forklarte ham at grunnen til at jeg blir i så dårlig humør når jeg snakker om UEFA er på grunn av Nations League. Jeg mener fortsatt det er den latterligste ideen i fotballens verden. 

Helt sprøtt

– Når vi avslutter en sesong der spillere har spilt over 70 kamper, 63 kamper pluss landskamper, da er det fullstendig sprøtt. Og så fortsetter vi med Nations League etterpå. Det er ingen mesterskapsturnering i sommer, så hvem bryr seg om vi spiller fire, fem eller seks landskamper.

– Jeg hadde foretrukket at UEFA tjente mer på Champions League-finalen, og la ned Nations League. Det hadde vært min foretrukne løsning, i tillegg til flere billetter til folket. Det er min personlige mening, sa Liverpool-manageren.

Tidligere denne uken bekreftet UEFA det nye formatet for Champions League fra 2024/25-sesongen, hvor antall gruppespillkamper øker fra seks til åtte for alle klubber.

– Flere kamper er alltid en dårlig idé, mener Klopp.

– Jeg har snakket ganske ofte om dette. Men ingen gidder å lytte til meg.