Det er noe Sadio Mané vil holde hemmelig før finalen

Sadio Mané har lært litt av de tre møtene med Chelsea tidligere denne sesongen.

Sadio Mané og hans lagkamerater håper å ta hjem Liverpools første FA-cuptrofé på 16 år. Mellom de røde og trofeet står et Chelsea-lag som Liverpool har møtt tre ganger tidligere denne sesongen, og senest i ligacupfinalen, som Liverpool til slutt vant på straffespark-konkurranse. Også de to oppgjørene i Premier League endte uavgjort.

– Vi har snakket om dette i garderoben. Jeg spurte de andre spillerne når klubben sist vant FA-cupen. Jeg tror det er lenge siden. Derfor tror jeg både spillerne og alle supporterne over hele verden ønsker å vinne turneringen igjen, sier Mané til Liverpoolfc.com.

Mané spilte på Wembley for første gang under OL i 2012, da Senegal møtte Uruguay. Nå gleder han seg til et nytt besøk.

– Vi har vunnet både Premier League og Champions League, så det vil være enormt for oss, både klubben og fansen, at vi også vinner FA-cupen.

Trenger litt flaks

Som i ligacupfinalen er det altså Chelsea som står i veien for de røde. 

– De vil være ute etter revansje, for vi slo dem da, i en veldig, veldig jevn kamp. Vi hadde ikke kunnet si noe på det om Chelsea vant den finalen, for de spilte en veldig bra kamp de også. Du trenger litt flaks, og den var på vår side forrige gang. Det gjør denne finalen bare enda mer spennende. For oss er ikke dette press, men motivasjon.

Mané vil imidlertid ikke avsløre hva han har lært om Chelsea etter de tre møtene tidligere denne sesongen.

– Jeg vil ikke si noe om det, for det er hemmelig! Det vi vet er at de er et av de beste lagene i England og i verden. Men ingen lag er perfekte, og det vet vi også. Vi skal benytte det vi vet til vår fordel, og så skal vi forsøke å benytte våre styrker til å slå dem.

– Det at vi allerede har vunnet et trofé gir oss bare ekstra motivasjon. Vi er i veldig god form. Det er bare et par måneder siden vi vant ligacupen mot det samme laget. Det motiverer oss bare til å skrive enda mer historie.

– Det er alltid hyggelig å spille på Wembley. Jeg tenkte mye på å spille der i barneårene, og nå spiller vi der. Det skaper gode minner. Jeg skal dra dit og bare nyte kampen.

– En finale er alltid spesiell, og speseilt denne sesongen. Målet vårt fra start av var å gjøre alt for å vinne alle trofeene vi kunne. Nå har vi sjansen til å ta et nytt steg. Vi får se hva som skjer, for vi møter et veldig godt lag. Alt er mulig. Den som lever får se.

Mané forteller at han kjente godt til FA-cupen også da han bodde hjemme i Senegal.

– Jeg tror alle kjenner til den. Jeg gjorde i alle fall det. Det har vært en drøm for meg å vinne FA-cupen en dag. Jeg pleide å se finalene, og Liverpool har vunnet den. Nå har jeg sjansen til å spille i en finale. Vi vet vi har et godt lag, som er i stand til å slå alle. La oss benytte våre styrker, slik vi gjør hele tiden, og forsøke å vinne finalen.

FA-cupfinalen 2022 mellom Chelsea og Liverpool spilles på Wembley lørdag klokken 17.45. Finalen ser du på V4 og Viaplay.