– Dette er vår første FA-cupfinale, og det er stort. La oss være den beste versjonen av oss selv og få troféet med hjem!

Jürgen Klopp ser frem mot lørdagens FA-cupfinale.

Lørdag kveld har Liverpool muligheten til å vinne sesongens andre trofé, når Chelsea er motstander i FA-cupfinalen på Wembley.

Dette er Liverpools første finale på 10 år, og igjen er Chelsea motstander. Forrige triumf kom så langt tilbake som i 2006, så nå er det på tide!

– Vi har store forventninger. Dette er vår første FA-cupfinale, men vi har spilt i to ligacupfinaler. Vi tapte den ene, og vant den andre, så vi har fått kjenne litt på atmosfæren, og det var strålende, sier Jürgen Klopp til Liverpoolfc.com.

– Jeg elsket ligacupfinalen i år. Det var en utrolig kamp. Det var mot Chelsea, og 120 minutter – galskap! Så ja, vi har en enorm kamp i vente, og ja – det er finale etter finale etter finale – men du kjenner likevel på en forskjell. Dette er en ekte finale, og her kommer det ingen andre kamper etterpå. Vi ser virkelig frem til det, og det kommer til å bli stort, sier han.

Brukt hele troppen på å komme til Wembley

Liverpool har brukt 30 ulike spillere på de fem rundene frem til finalen. Ibrahima Konaté er den eneste spilleren som har startet og spilt i alle kampene.

– Andre turneringer, som ligacupen, er jeg så glad i, og nå er det det samme med FA-cupen. Det er det jeg liker best med det, at vi kan si at vi er her, har kommet til finalen, og har omtrent brukt hele troppen på å komme hit, sier Klopp.

SCORET: Kaide Gordon scoret sitt første mål for Liverpool mot Shrewsbury.

SCORET: Kaide Gordon scoret sitt første mål for Liverpool mot Shrewsbury.


I tredje runde møtte Liverpool Shrewsbury, der Kaide Gordon ble klubbens nest yngste målscorer.

– Det har vært en stor erfaring for guttene. For Kaide Gordon, Elijah Dixon-Bonner, herregud! Jeg kan huske fjeset hans da han kom inn, og alle disse tingene. Det er bare flott, og førstelagsspillerne ser det på samme måte. Når du er på en slik reise, så kommer du tettere sammen.

– La oss være den beste versjonen av oss selv og vinne cupen

FA-cuptroféet er det eneste Klopp mangler i samlingen som Liverpool-manager.

– Dette er vår første FA-cupfinale, og vi er et annerledes lag enn det vi har vært tidligere. Disse guttene er klare for å kjempe om de store troféene, og FA-cupen er et enormt trofé. Så la oss prøve å være den beste versjonen av oss selv og få troféet med oss hjem, sier manageren.

Det at Liverpool har klart å henge med i fire turneringer er takket være troppen, og at han har hatt muligheten til å bruke hele bredden, sier han:

– Alle kampene har vært tøffe, fordi kampprogrammet har vært vanvittig. Med alle disse kampene måtte vi gjøre endringer, ellers hadde vi ikke hatt noen mulighet. Det handler ikke om den individuelle kvaliteten du kanskje har på banen, men om lagånden og innstillingen du kan ha på banen for å nedkjempe en motstander som har det som sesongens største kamp. Vi har vært heldig med avgjørelsene vi har tatt før kampene, for lagene vi har møtt har vært veldig, veldig klare – og det er grunnen til at vi er her.

– Folk sier alltid at jeg ikke er så glad i de hjemlige cupturneringene, men det er ikke sant. Det har bare aldri skjedd. I år skjer det for andre gang, og jeg kan ikke vente på å få kjenne på atmosfæren igjen. La oss gi det et forsøk mot en utrolig god motstander. Slik er er det dessverre med en finale – det er sjelden du møter lag som ikke kan spille fotball.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 17.45, og vises på V 4 og Viaplay.