– Hadde jeg visst det jeg vet nå, hadde jeg hvilt Fabinho

Mot Aston Villa valgte Jürgen Klopp å utelate Andy Robertson fra troppen, mens han plasserte spillere som Thiago Alcantara, Mohamed Salah og Jordan Henderson på innbytterbenken.

Under pressekonferansen etter 2-1-seieren over Aston Villa fikk Jürgen Klopp spørsmål om hvordan han tar avgjørelsene om hvem som skal hviles i hver enkelt kamp.

– Det baserer jeg på inntrykkene jeg får på forhånd, og kun disse inntrykkene. Jeg har kjent guttene lenge, svarte Liverpool-manageren.

– Dersom jeg spurte dem ville de alle si at de kan spille, så jeg spør dem ikke. Jeg må ta disse avgjørelsene selv.

Kostas og Curtis fikk sjansen

– Jeg har selvsagt ingenting annet å gjøre enn å se fotballkamper og fotballspillere. Når du har samlet alle inntrykkene begynner du å fundere på hva som vil fungere best i den spesifikke kampen. 

– For spillere som kommer inn uten å ha særlig mye rytme er det ikke så enkelt, som for eksempel Kostas og Curtis i denne kampen.

Kostas Tsimikas er den naturlige avløseren når Andy Robertson ikke spiller. Så også mot Aston Villa. Da var det kanskje mer overraskende at Curtis Jones fikk starte, på bekostning av karer som Thiago Alcantara, Jordan Henderson og James Milner.

– Det er ikke enkelt, men jeg synes Kostas klarte seg bra, og leverte en enorm kamp. Curtis ble også mye involvert, og hadde gode perioder. Jeg likte veldig godt det jeg så fra ham. 

– Vi ønsket selvsagt å vinne kampen. Vi måtte vinne kampen. Etter en times spill syntes vi det var tid for Thiago, for å utnytte de små rommene. Thiago var involvert i vinnermålet, da han vant ballen tilbake i et meget fordelaktig område. 

– Min jobb er å ta avgjørelser som dette. Spør du meg nå, i etterpåklokskapens lys, ville jeg hvilt Fabinho, men vi får ikke gjort noe med det nå. Han var helt fin før kampen. Han kjente ikke på noe da, avsluttet Klopp, og refererte til hamstringskaden som brasilianeren pådro seg før halvtimen var spilt, da han måtte erstattes av Jordan Henderson.

Det vil være en kraftig strek i regningen for Klopp om han må klare seg uten den viktige midtbanespilleren i FA-cupfinalen, de to siste ligakampene og i Champions League-finalen.