– Det fungerer ikke for meg å tenke på to eller tre kamper samtidig

Jürgen Klopp er klar på at han ikke tenker på ligacupfinalen når han skal velge laget mot Leeds.

– Jeg har ikke tenkt på det, så kanskje dere har, sa Jürgen Klopp til journalistene da han tirsdag fikk spørsmål om lagoppstillingen mot Leeds vil gi et hint om hvordan Liverpool skal starte når de møter Chelsea på Wembley søndag. 

De røde er inne i et tett og spennende kampprogram der de kjemper om trofeer på fire fronter, og i lørdagens kamp mot Norwich viste Klopp at han ikke er redd for å rotere da han byttet ut syv spillere fra seieren over Inter. 

– Er det én ting jeg har lært med årene, er at det ikke fungerer for meg å tenke på to eller tre kamper samtidig. Det kan vi ikke gjøre denne gang heller. Mot Norwich gjorde vi endringer, ikke på grunn av Leeds eller finalen til helgen, men fordi vi trengte friske bein og intensitet. Noen spillere var klare for å hvile, sa Klopp på tirsdagens pressekonferanse. 

– Hva er poenget?

Mot Norwich fikk blant andre Joe Gomez, Alex Oxlade-Chamberlain, Kostas Tsimikas og Naby Keita en mulighet til å vise seg frem fra start, og Klopp bruker sin sterke og brede spillerstall for alt det er verdt. 

Noe snakk om at han hviler spillere med noe annet enn neste kamp i tankene vil han imidlertid ikke ha. 

– Premier League er Premier League, og du kan ikke hvile noen til finalen. Det har aldri fungert for meg. Om du vil spare en spiller og sette ham inn etter 60 minutter, og han får en smell i det 65. minutt – hva er poenget?

Tyskeren har alltid vært en som snakker om fotballklisjeet «én kamp om gangen», og han vil ta Leeds på største alvor onsdag. 

– Jeg har noen ting jeg må ordne denne uken, men jeg prøver ikke å tenke andre kamper enn den vi forbereder oss til, sa Klopp. 

Ingen nye skadebekymringer

Etter et par kamper der troppen var fullstendig skadefri, kom det noen dårlige nyheter forrige uke da både Diogo Jota og Roberto Firmino ble skadet etter Inter-kampen. Heldigvis har det ikke kommet noen nye skader siden helgen.

Klopp sa at Jota og Firmino ikke er i nærheten av å være klare til Leeds-kampen.

– Til finalen får vi se, jeg vet ikke for øyeblikket. Det ville vært enkelt å si nei. Men vi får se.

– De har ikke trent på banen, og det er ikke et godt tegn. Vi får se hva vi kan gjøre med guttene i de neste dagene og så ta en avgjørelse senere i uken, sa Klopp.