Diaz har allerede vist at han passer perfekt inn i Liverpool

Både med og uten ball har Luis Diaz vist at han er kapabel til å levere fra første stund.

Mens noen spillere, som for eksempel Andy Robertson og Fabinho, hadde behov for litt tid før de virkelig begynte å levere varene for Liverpool, har andre, som Mohamed Salah og Sadio Mané, levert fra første stund. Det samme kan også sies om Luis Diaz, som har vært på banen i fire kamper siden overgangen fra Porto i slutten av januarvinduet. 

Colombianeren har startet to av de fire kampene og i den perioden spilt omtrent like mange minutter som de fire rekkekameratene Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané og Diogo Jota. 

Tall Paul Joyce i The Times har funnet frem noen tall som viser at det ikke bare er foran mål at nykommeren har levert varene. 

Vinner ballen mer enn de andre

Da Diogo Jota ankom Liverpool høsten 2020 ble han omtalt som et «pressende monster» av assistentmanager Pep Lijnders, og det skulle ikke forundre oss om Diaz har fått samme omtale. Tallene viser i hvert fall at kantspilleren har evnene til å få mye ut av sitt presspill. 

Selv om han har spilt færre minutter enn både Salah, Jota og Firmino, og bare noen få minutter mer enn Mané, har Diaz faktisk vunnet ballen mer enn alle de andre angrepsspillerne til sammen!

Diaz har vunnet ballen på motstanders tredjedel ni ganger i løpet av de 241 minuttene han har spilt for Liverpool. I samme periode står Salah med fire gjenvinninger på 300 minutter mens Firmino, Jota og Mané har henholdsvis to, én og null på 285, 248 og 218 minutter. 

«Mye løping og kalkulert press er sentralt i måten Liverpool spiller på, og Diaz sin evne til å gjøre begge har raskt gjort ham populær hos sine nye lagkamerater», skriver Joyce. 

Skaper og skyter mye

Diaz stod med 22 målpoeng på 27 kamper for Porto denne sesongen, fordelt på 16 mål og seks målgivende pasninger, og for Liverpool har han fortsatt å skape ting foran mål. 

Det har blitt én scoring så langt, og det kunne vært flere. I tillegg har han vært nære ved å levere minst én målgivende pasning. 

Tallene fra The Times viser at han har vært meget ivrig offensivt også med ball etter overgangen til Liverpool. Kun Salah har flere ballberøringer inne i motstanders sekstenmeter, med 43 mot 29, og Salah har som kjent spilt ganske mye mer enn Diaz i den aktuelle perioden. 

Diaz har skapt seks sjanser - kun to færre enn Salah og det samme som Jota, mens det igjen kun er Salah som har flere avslutninger og vellykkede driblinger. 

– Vi har nå sett i to kamper hvor Luis har spilt - har kommet inn eller spilt fra start - hvor han har vært helt utrolig. I dag jobbet han hardt. Det ble en vanskelig kamp. Men han holdt seg inne i kampen, og viste kvalitet. Han er et enestående talent. En veldig, veldig god spiller. Jeg tror han er veldig lykkelig i kveld. Det bør han være, sa Jürgen Klopp etter helgens 3-1-seier over Norwich.