Chelsea-spillerne får £1 million på deling dersom de vinner FA-cupfinalen

Det blir lite bonuser ellers på Chelsea-spillerne denne sesongen.

Mye av Chelsea-spillernes kontrakter er knyttet opp mot bonuser etter hvordan laget gjør det, og hva de vinner. Denne sesongen har Chelsea vunnet Supercupen og VM for klubblag, men har tapt ligacupfinalen, røk ut av kvartfinalen av Champions League, og er ikke i nærheten i Premier League.

Det at laget nå ser ut til å klare topp fire vil ikke utløse bonuser, og heller ikke de pokalene de har vunnet har gitt spillerne noe ekstra. Chelsea-spillerne går potensielt glipp av 15 millioner pund i bonuser dersom de ender opp uten et trofé denne våren. Det rapporterer Sami Mokbel i Daily Mail

Dersom Chelsea-spillerne skulle vinne FA-cupfinalen på Wembley i morgen, vil de få én million pund på deling i spillerstallen, rapporterer Mail-journalisten.

Pengesummen vil fordeles etter hvem som har spilt mest i FA-cupen og vært mest involvert i suksessen, dersom Chelsea skulle klare å stoppe Liverpool. Hadde Chelsea vunnet Champions League, hadde de fått ti millioner pund på deling, skriver han. En Premier League-tittel ville gitt fire millioner pund.

Vi vet at en del av Liverpool-spillernes lønninger er knyttet opp til bonuser, men vi vet ikke hvordan det er fordelt og knyttet opp til troféer.

3,4 millioner pund til vinneren

Vinneren av FA-cupen vil få en utbetaling på 3,4 millioner pund i premiepenger fra FA, melder The Athletic. Det er en høyere sum enn tidligere, på grunn av nye sponsoravtaler og salg av TV-rettigheter internasjonalt.

Laget som kommer på andreplass får 2,5 millioner pund.

Pengepremien er vesentlig høyere enn det vinneren av ligacupen får, som skal være på beskjedne 100 000 pund, men sammenlignet med Premier League og Champions League blir det småpenger.

FA-cupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles lørdag kl. 17.45, og vises på V 4 og Viaplay.