Midtbanespiller som «alltid» er god mot Liverpool er tilbake i trening før finalen

Thomas Tuchel har fått gode nyheter, etter at han mistet en spiller som var «bankers i laget» på onsdag.

Onsdag kveld ble Mateo Kovacic utsatt for en grisetakling av Leeds-angriper Daniel James, og måtte forlate banen med store smerter. Det er den samme ankelen som Kovacic har slitt med tidligere denne sesongen, og Tuchel mente det var veldig lite sannsynlig at kroaten ble spilleklar til lørdag.

Det var en spiller han hadde klar i startoppstillingen til møtet med Liverpool i FA-cupfinalen på Wembley, sa han.

Nå har han fått gode nyheter. N’Golo Kanté, som har en tendens til å alltid storspille mot Liverpool, er tilbake i full trening. Det rapporterer Adam Newson i football.london.

Chelsea har også lagt ut en videosnutt der vi kan se Kanté på torsdagens trening.

Har vært ute med skade

Den løpssterke 31-åringen som er så viktig for Chelsea og det franske landslaget har spilt 39 kamper denne sesongen. Han har vært involvert i alle de tre kampene mot Liverpool så langt – og har en tendens til å være Chelseas beste spiller når lagene møtes. 

Kanté har møtt Liverpool 16 ganger med Leicester og Chelsea. Han har vært på vinnerlaget fire ganger, spilt uavgjort fem ganger og tapt sju ganger, men individuelt har han stort sett alltid vært god.

Franskmannen har ikke vært i aksjon i mai måned, og den forrige kampen han spilte var da Chelsea spilte 1-1 borte mot Manchester United 28. april. Chelsea har ikke gått ut med hvilken type skade det har vært, men han har ikke vært involvert i de tre siste ligakampene mot Everton, Wolverhampton og Leeds United. Han ble regnet som 50/50 før kampen mot Leeds, men var ikke i kamptroppen på Elland Road.

Nå ser han ut til å være tilbake i tide til FA-cupfinalen på lørdag. Det er en kamp der Liverpool må klare seg uten sitt vante anker i Fabinho – en rolle Jordan Henderson trolig vil få.

Liverpool - Chelsea spilles lørdag kl. 17.45, og vises på V 4 og Viaplay.