To Chelsea-stjerner kan gå glipp av Liverpool-kampen

Chelseas seier over Aston Villa hadde sin pris.

Chelsea vant 3-1 over Aston Villa på Boxing Day, og klatret opp på samme poengsum som Liverpool, 41, med en kamp mer spilt. Men den flotte seieren i Birmingham hadde sin pris.

Både Thiago Silva og N'Golo Kante måtte ut med skader i andre omgang mot Villa. Det er lite sannsynlig at duoen vil spille mot Brighton på onsdag, og begge kan også gå glipp av Liverpool-kampen fem dager senere.

– N'Golo har sterke smerter eksakt samme sted som han ble skadet mot Juventus. Thiago måtte ut med en hamstringskade. Forhåpentligvis gikk han ut så tidlig at vi unngikk en alvorlig skade. Vi må sette sammen en ny og sterk tropp til onsdagens kamp, sa Chelsea-manager Thomas Tuchel etter seieren på Villa Park.

Kante fikk en vridning i kneet i kampen mot Juventus i november, og det er altså denne skaden franskmannen igjen kjenner på.

Koronautbrudd i troppen

Tyskerne Timo Werner og Kai Havertz var begge fraværende på grunn av Covid da Chelsea vant på Villa Park. Havertz har, i motsetning til Werner, siden testet negativt og vil trolig være tilbake i troppen mot Brighton. 

Ben Chilwell fikk en alvorlig kneskade i den nevnte kampen mot Juventus, og vil være ute til et stykke ut på nyåret.

Romelu Lukaku var tilbake med en scoring mot Villa, etter en periode i koronaisolasjon. Han hadde ikke startet en Premier League-kamp siden 1-0 seieren over Brentford i midten av oktober, da han først gikk glipp av over en måned med fotball på grunn av en ankelskade han fikk i Champions League-kampen mot Malmö, og deretter måtte i isolasjon etter en positiv Covid-test.