– Det var en av de beste bortekampene vi har spilt i min tid her

Liverpool tapte bortekampen mot Leicester forrige sesong, men Jürgen Klopp har også gode minner fra King Power Stadium.

Liverpool tapte 3-1 for Leicester på King Power Stadium forrige sesong, men Jürgen Klopp har hyggelige juleminner fra besøket i Leicester for to år siden. Da vant Liverpool nemlig hele 4-0 over blåtrøyene på Boxing Day.

Liverpool-troppen hadde akkurat kommet tilbake fra Qatar, der de hadde vunnet klubb-VM, og Klopp fortalte under dagens pressekonferanse at han ikke hadde noen anelse om hvilken reaksjon han ville få fra sitt mannskap etter reisingen og to tøffe kamper der.

– Reisen, og vi hadde spilt i et helt annet klima. Det var så mye varmere i Qatar enn her. Vi kom tilbake, og hadde ingen anelse om hvordan guttene ville reagere. Og så fikk vi den spesielle responsen, sa Klopp til pressen mandag.

– Det var en av de beste bortekampene vi har spilt i min tid her. Prestasjonen var helt enestående. Men vi bør ikke sammenligne dette med dagens situasjon. Jegg forventer et Leicester som vil kjempe med alt de har, for det er slik de er. Men vi ønsker å dra dit og få et godt resultat, så vi kommer også til å gi alt. Slik er det bare.

– Vi får se hvor god kampen blir, men vi reiser dit for å vinne, noe som er vanskelig nok, sa Klopp.

Imponert over jobben Rodgers gjør

Leicester har hele elleve spillere på skadelisten foran kampen fjerde juledag, og bare Jamie Vardy og Wilfred Ndidi av disse har en sjanse til å bli spilleklare til kampen.

– Leicester er ikke i noen perfekt situasjon, på grunn av alle skadene de har. Jeg er ikke sikker, men de har kanskje også spillere som fortsatt er ute med koronasmitte. Det er ikke mange dagene siden vi spilte mot dem, og de var ganske sterke i den kampen, slo Klopp fast.

– Leicester spilte i går. Da vi gikk ut på treningsfeltet lå de under 4-0 for Manchester City, og så sa noen til meg at det plutselig stod 4-3. De var tydeligvis nær å hente opp City. De er rett og slett et godt lag. Det Brendan gjør der er eksepsjonelt, og derfor blir det vanskelig for oss. Men vi skal gjøre et skikkelig forsøk.