Forklarte hvorfor Vardy ikke tok straffe

Jamie Vardy var på banen da Leicester tapte på straffer mot Liverpool.

Det er Jamie Vardy som har hatt straffeansvaret i Leicester siden 2015. Spissen som fyller 35 år om tre uker har scoret på 28 straffer for Leicester, ifølge tall fra Transfermarkt

Han har også bommet på seks, blant annet mot Liverpool, da Simon Mignolet reddet i 2017.

Vardy hadde scoret to mål i onsdagens kvartfinale på Anfield, og i hadde i tillegg et stolpetreff. Det var oppsiktsvekkende at han ikke gikk frem for å ta straffe. Etter kampen forklarte Brendan Rodgers hvorfor.

– Vi kunne ikke bytte ham ut, men han kjente noe i hamstringen med en halvtime igjen. Vanligvis ville han vært vår første straffeskytter, sa Rodgers ifølge Daily Mail

Misfornøyd med dommeren

Andy Madley var dommer i onsdagens kvartfinale. At han bare ga Tyler Morton det gule kortet etter en veldig stygg takling på Ricardo Pereira, opprørte Rodgers.

– Det var en veldig stygg takling, men jeg synes dommeren var svak hele kvelden, sier Rodgers til Liverpool Echo.

Pereira forsøkte å spille videre, men måtte bli byttet ut. Morton ble tatt av til pause.

– Det var gule kort som skulle blitt gitt i førsteomgangen. James Maddison kunne kommet gjennom, og dersom han kommer gjennom er vi kommet i et farlig posisjon. Jordan Henderson var smart og laget frispark, men det ble ikke gitt gult kort. I andreomgangen ble han gitt gult kort for småting. Jeg synes dommeren var svak, sier han.

– Det var veldig skuffende for spillerne å slippe inn i det 95. minutt, etter å ha lagt ned så mye innsats i kampen.

Også James Maddison delte sin frustrasjon etter at Leicester hadde rotet bort avansementet. Maddison hadde scoret Leicesters tredje mål, og feiret foran The Kop i førsteomgangen.

«En vond avslutning på en god kamp på stadionet med den beste atmosfæren i England. Det er tøff å ta!», skrev han på Instagram.

Liverpool skal møte Leicester igjen allerede om fem dager. Da spilles kampen på King Power Stadium.