«Av de to, virker det mest sannsynlig at Kabak får sjansen på King Power Stadium»

Jürgen Klopp kan komme til å velge Ozan Kabak i midtforsvaret mot Jamie Vardy.

12. feb 2021 kl 18.35Arild Skjæveland

Fredag kom de kjedelige nyhetene om at Fabinho har fått en muskelskade, og mister lørdagens kamp mot Leicester City. Han er også regnet som usikker mot RB Leipzig og Everton i neste uke. Det betyr at Jürgen Klopp må klare seg uten Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip og Fabinho – alle fire som ble regnet som dekningen på stopperplass da overgangsvinduet stengte i oktober.

Inn har Ben Davies og Ozan Kabak kommet. Davies satt på benken både mot Brighton og Manchester City, mens Kabak måtte vente på sin internasjonale klarering, og var først på benken mot City.

Når Leicester er motstander på lørdag, har duoen fått seks dager ekstra sammen med sine nye lagkamerater. Uten Fabinho ligger det i kortene at en av dem kan få sjansen, om ikke Klopp velger Nathaniel Phillips og Jordan Henderson som midtstoppere.

David Lynch, som skriver en fast spalte for Liverpool.no, tror det går mot en startplass for Kabak.

«Av de to, virker det mest sannsynlig at Kabak får sjansen på King Power Stadium, med tanke på hvordan han ble sett på av klubbens rekrutteringsavdeling. Kilder som var tett på de to avtalene, har sagt at Davies ble sett på som en lavrisikosignering for å få større bredde i stallen etter skadene på van Dijk og Gomez, men det er Kabak som ble signert etter at Joel Matip også ble mistet, og som det er størst forventninger til at skal få en fast plass på laget på lang sikt», skriver Lynch for Liverpool Echo

«Veien til å gjøre det, og på sikt sørge for at opsjonen på kjøp av ham blir brukt, kan starte i Leicester lørdag ettermiddag. Den tyrkiske landslagsspilleren vil ikke få en bedre mulighet til å vise hva han har å by på enn mot en av ligaens farligste angripere i Jamie Vardy», skriver han videre.

Hintet om startplass

Kabak og Davies var tema også på Jürgens pressekonferanse på fredag, og det ligger litt i kortene at vi kan se en debutant i midtforsvaret.

– Med guttene har vi nå hatt noen økter sammen, der vi kunne jobbe på det defensive oppsettet, og det er veldig, veldig viktig. Men vi har i tillegg til det også andre spillere tilgjengelig – Nat Phillips gjorde det veldig bra ved siden av Hendo og sammen med Fab. Vi må finne en løsning for dem alle, og de har hatt en sjanse til å vise hvem som er klare denne uken. Så jeg har en avgjørelse jeg må ta i morgen, åpenbart, sa Klopp.

Han ble spurt videre om Kabak, og om 20-åringen er klar for å spille i Premier League. Journalistene ville vite om det hjelper ham at det spilles foran tomme tribuner.

– Han er fortsatt ung, så trolig ja. Jeg var ikke en god spiller, men jeg satte pris på hver eneste supporter på stadion. I alle fall når det var flere enn 200. Dersom det var to eller tre, kunne du høre hver eneste! Men det var litt mer det at jeg aldri så på det som press dersom det var supportere der, men jeg skjønner hva dere mener. Dersom du gjør en feil eller noe slikt, og hører hele publikum med støyen, og det de gjør. Det er ikke hyggelig. Han er ung, men også rutinert.

– Han har spilt foran mange supportere. Han spilte for Stuttgart. som ofte solgte ut sin stadion. Schalke er utsolgt, så lenge det var tillatt med supportere, uansett hvor de er på tabellen. Han er vant med det, men det er klart at det kan hjelpe.

Leicester City - Liverpool spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]