– Terminlisten er latterlig

Denne gangen er det ikke Jürgen Klopp som klager over det tette kampprogrammet, men Leicester-manager Brendan Rodgers.

Leicester City ble slått 6-3 av Manchester City på Boxing Day, og skal nå spille mot Liverpool på King Power Stadium bare to døgn senere.

Leicester-manager Brendan Rodgers beskriver kampoppsettet som latterlig.

– Terminlisten er latterlig. Det tror jeg vi alle vet, sa Rodgers under sin pressekonferanse foran møtet med Jürgen Klopps mannskap.

– Spillerne er ikke fullt ut restituert etter 72 timer, så det er bare tåpelig at vi skal spille mot Liverpool på tirsdag. Vi må imidlertid spille kampen, erkjente en oppgitt Rodgers.

– Det blir så godt som ingen fysisk trening mandag. Det blir bare restitusjonstrening, og så vil vi se noen videoklipp for å forberede oss til kampen.

Liverpool-spillerne vil utvilsomt ha friskere bein, da de rødes kamp mot Leeds 2. juledag ble utsatt på grunn av et koronautbrudd i Leeds-troppen.

Kampen 4. juledag blir Liverpools første siden de slo nettopp Leicester på straffespark-konkurranse i ligacupens kvartfinale før jul. Rodgers ble spurt om han tror Liverpool vil ha en fordel av at de har hatt nesten en uke uten kamp.

– Åpenbart. Det vil ha enorm betydning, svarte Leicester-manageren.

– Det er helt tilfeldig at det er blitt slik. De har ikke spilt hele uken, og vil være friske og raske. Liverpool har ikke spilt siden cupkampen vår mot dem, og de vil kunne hente inn igjen andre spillere. Men dette må vi bare håndtere. Det blir en stor utfordring for oss, men vi skal kjempe med alt vi har.

– Liverpool er et topp, topp lag. Et av de beste lagene i verden. De vil ikke endre mye på systemet sitt, men de vil bruke helt andre spillere, sa Rodgers med referanse til ligacupkampen.

Leicester har mange skader

Leicester må klare seg uten Ryan Bertrand mot Liverpool, på grunn av en kneskade han fikk mot Manchester City, og må også sjekke om Jamie Vardy og Wilfred Ndidi er kampklare. Rodgers tok ingen risiko med de to sistnevnte, og lot de stå over kampen mot City 2. juledag, på grunn av hamstringproblemer.

Leicester har også Ricardo Pereira (legg), Patson Daka (hamstring) og Caglar Soyuncu (hamstring) ute med skader. Kampen mot Liverpool kommer også for tidlig for Harvey Barnes, Jonny Evans, Danny Ward, James Justin og Wesley Fofana.

Leicester-angriper Kelechi Iheanacho, som scoret i tapet for City, gleder seg likevel til et nytt møte med Liverpool.

– Vi ser frem til kampen sier han til LCFC TV

– Vi spilte mot dem i ligacupen nylig, og det var en god kamp, men vi tapte. Vi håper å gjøre det bedre i Premier League, og få med oss poeng fra kampen.

– Når du møter et lag som Liverpool, vet du hvordan de spiller, og du kjenner til spillerne deres. Du kjenner til svakhetene deres, og hvordan du skal angripe dem. Forhåpentligvis kan vi gi dem kamp. 

– Vi leverte en god prestasjon på Anfield, og vi håper å gjøre det også på King Power Stadium.

Leicester slo Liverpool 3-1 på King Power Stadium forrige sesong, og er i scoringsform nå også, etter å ha gjort 10 mål på sine tre siste kamper i alle turneringer. 

– Etter å ha slått dem hjemme forrige sesong, har du god tro på at du skal klare det igjen. Liverpool er et godt lag, så vi må være sterke, og levere gode avslutninger. Vi er klare. Selvtilliten min er i orden etter at jeg scoret mot City. Forhåpentligvis avslutter vi året sterkt på hjemmebane, og får poengene vi trenger, sier Iheanacho.