Vi fulgte pressekonferansen: Tre nye smittetilfeller - men ingen førstelagsspillere har testet positivt

Jürgen Klopp kom med siste nytt før møtet med Leicester.

Her kan du følge Jürgen Klopps pressekonferanse før møtet med Leicester. 

Velkommen

Hei og velkommen til livedekning av pressekonferanse. Jürgen Klopp er på plass klokken 14. 

Klopp er på plass

Sier at de koronasyke, Fabinho, Virgil, Jones og Thiago er tilbake og trener med laget igjen. 

Én juniorspiller og to medlemmer av støtteapparatet har testet positivt. 

– Det er som et lotteri hver dag, sier Klopp.

Kampprogrammet

– Vi ønsket å spille på Boxing Day, men kunne ikke på grunn av situasjonen i Leeds. Men det blir feil å spille 26. og 28. desember. Hva er problemet med å spille 26. og 29.? 

– Nå er problemet større fordi mange lag har problemer med Covid og man har færre spillere tilgjengelig. Man trenger flaks, og det burde ikke være slik. 

– Alle ønsker å spille på Boxing Day. Det er en flott dag for alle. Men hvis vi ikke snakker om problemet, skjer ingenting. Vi må hjelpe spillerne. 

Afrikanerne får møte Chelsea

– Vi skal først spille mot Leicester, men det var gode nyheter som vi er takknemlige for. Vi fikk hjelpen vi trengte. Etter Chelsea-kampen må de reise. 

Leicester-kampen

– Leicester er ikke i en perfekt situasjon med skader og Covid. Vi møtte dem for noen dager siden, og da var de sterke. I går trente vi da de lå under 4-0, så ble jeg fortalt at det var 4-3. Så de var nære. Brendan gjør en strålende jobb. Det blir vanskelig. 

Den vanskeligste perioden å være Premier League-manager?

– Jeg vet ikke om det er den vanskeligste. Det er alltid vanskelig på denne tiden, og det er ikke noe problem. Vi vet at vi må være forberedt på en lang sesong, inkludert desember og januar. Hvis du har europeisk fotball har du seks flere kamper, og hvis du når langt i cupene får du flere kamper. Det er vanskelig. 

– Vi har hatt fire tilfeller av Covid og er oppe i syv nå med en ung spiller pluss støtteapparatet. Ingen av de som har testet positivt hadde symptomer. Det viser at alle kan bli rammet. Når du tester positivt må du isolere deg. Det gjør det vanskelig. 

– Vi må bare prøve å komme gjennom det og håper alt blir bra. Både på kort og lang sikt. 

– Det siste halvannet året har vi sett at du ikke får symptomer om du er vaksinert, og det er gode nyheter. 

De unge spillerne sin prestasjon mot Leicester, og gir det håp for fremtiden?

– Jeg er veldig glad for det. Vi er takknemlige for at akademiet produserer slike spillere. Området vi lever i gir deg god opplæring i karakterstyrke. 

– At det ikke fungerte helt i første omgang var min skyld. Det handler om hvor mange unge spillere man kaster inn på én gang. Vi kunne spilt annerledes i første omgang, men da måtte vi byttet om etter pause. Vi var heldige at vi trengte det 95. minutt til å utlikne. I denne perioden må du ta vanskelige avgjørelser basert på det som har skjedd uken i forkant. 

– Jeg synes guttene gjorde det veldig bra. Det jeg likte med kvelden. Vi lå under 3-1 til pause, men atmosfæren var god. Folk var verken sinte eller skuffet. Da vi gikk ut etter pause, kunne du se at vi gikk for det, og publikum skapte en spesiell atmosfære. 

Tuchels kommentarer om fem innbyttere og urettferdighet

– Ja, jeg er for fem innbyttere. 

– City har bedre innbyttere enn mange andre lag, det er sant. Men problemet er at intensiteten for en toppspiller i England er på kanten. Med 38 kamper i Premier League og andre cupkamper blir det minst 43. Så er det åtte-ti kamper for landslaget og kamper i Champions League. Det blir fort 50 eller flere kamper. 

– I min første sesong her var finalen den 64. kampen. Noen nøkkelspillere er kun ute når de er skadet.

– Du trenger 14 stemmer for å gjøre endringer. Jeg vet ikke hvor mange av Burnleys spillere som spiller landslagsfotball, så de spiller 38 ligakamper og tre-fire cupkamper. Det er andre lag som avgjør uten å kjenne til problemene. 

– Spesielt nå ville det vært den riktige avgjørelse. Å hente spillere tilbake fra Covid eller skade, så må de spille umiddelbart. Så kan de ikke bli byttet ut tidlig fordi du må gjøre andre bytter. Vanligvis kan spillere være friske og raske og klare til å gi alt. 

– Den beste ligaen og mest intense ligaen er den eneste som bare har tre innbyttere. Vi må fremdeles snakke om det, men Premier League-sjefen kan ikke gjøre det alene. Andre klubber sier nei. 

Mentaliteten til spillerne i straffekonken

– Alle gjør dette for å kunne spille i en atmosfære som på Anfield, og det gir deg en ekstra boost. Du glemmer alt det vonde. Det er veldig spesielt. Det hjelper, det er ikke et hinder. 

Bortekampen mot Leicester på Boxing Day for to år siden

– Kampen for to år siden var rett etter vi kom tilbake fra klubb-VM i Qatar. Vi måtte reise fra varmen og ante ikke hvordan spillerne ville reagere, men vi spilte en av de beste kampene siden jeg kom hit. 

– Leicester vil kjempe med alt de har. Men vi vil dra der og få med et resultat, så vi må kjempe. Vi får se hvor god kampen blir, men vi drar der for å vinne. 

Det var det

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.