– Dersom jeg hadde visst hvor bra denne klubben er, skulle jeg gjerne kommet hit tidligere

Jürgen Klopp var emosjonell etter å ha sett laget hans gjøre et strålende comeback mot Leicester i kvartfinalen.

Liverpool lå under 3-1, og hadde store problemer i førsteomgangen mot et, på papiret, langt sterkere Leicester City onsdag kveld.

I tillegg til de tre scoringene hadde Jamie Vardy et stolpetreff, og de rødes unge midtbanespiller Tyler Morton var heldig som ikke fikk det røde kortet etter en takling på Ricardo Pereira. Jürgen Klopp var stolt, og tydelig ganske rørt da han ga et intervju til Jan Aage Fjortøft i Viaplay etter kampen.

– Det handler mye mer om spillerne enn om meg. Du kan sette tonen og gjøre noen ting, men når alt kommer til alt er det guttene som må gjøre jobben, sier Klopp.

– Pep Lijnders er en veldig, veldig livlig trener, og han står ofte ved siden av meg og sier vi må endre på det ene og det andre, og han har rett, men det er bare for vanskelig å gi spillerne informasjonen der og da. Så vi må bare roe oss ned og komme oss gjennom disse periodene. Jeg var veldig glad for pausesignalet og at det bare var 3-1, for da visste jeg at vi hadde en sjanse, sier han videre.

Snudde det etter pause

Liverpool gjorde tre bytter i pausen. Ut gikk ungguttene Conor Bradley, Tyler Morton og Billy Koumetio – én 18-åring og to 19-åringer. Inn kom mer rutinerte spillere som Diogo Jota, Naby Keita og Ibrahima Konaté.

– Det var slik vi tok pausepraten – med at vi har en stor sjanse her i kveld. Målene vi ga bort kom fordi vi gjorde feil. Dersom vi kuttet ut de feilene kunne jeg ikke se hvordan de skulle score flere mål, og det gir oss en god mulighet til å score, på grunn av kvaliteten vi har. Måten vi kastet frem alt det vi hadde på banen var utmerket, men det handler virkelig mer om spillerne, sier Klopp.

AVGJORDE: Diogo Jota satte det siste og avgjørende straffesparket.

AVGJORDE: Diogo Jota satte det siste og avgjørende straffesparket.

Jota reduserte til 3-2 da det gjensto 22 minutter – før Takumi Minamino scoret sitt fjerde mål i årets ligacup fem minutter på overtid.

Emosjonell Klopp

Manageren fikk spørsmål om klubben og supporterne etter at han hadde sett laget sitt vinne på straffer og sikre semifinale mot Arsenal..

– Spesielt for Liverpool-supportere… Jeg vet ikke i prosent hvor mye det betyr sammenlignet med andre ting i livene deres, men det er betyr mye. Vi kjenner på det ansvaret, men vi kjenner mer på hvordan det løfter oss for å være ærlig.

– Denne klubben er så spesiell, og alt vi gjør er så viktig. Det er ikke alltid like enkelt, men vi ser på det som en mulighet og fordel. At folk står så bak oss – jeg elsker det så høyt. Dersom jeg hadde visst hvor bra denne klubben er, og hvor mye den betydde, skulle jeg gjerne kommet hit mye tidligere, sier Klopp.

– Disse guttene. Jeg elsket dem fra før, men jeg ble forelsket igjen, det er bare utrolig.

Mener det er «en vits» med kamp 28. desember

Det er ikke lenge til det blir et gjensyn med Leicester City – som trolig vil være revansjesugne etter at de hadde semifinaleplassen i lomma så lenge på Anfield onsdag kveld.

28. desember kl. 21.00 skal lagene møtes igjen, og da på King Power Stadium i ligaen.

– Vi trener ikke. Vi restituerer oss, og har en økt der vi prøver å sette opp laget mot neste motstander og ser på spesielle behov, forklarer Klopp.

Klopp er veldig lite fornøyd med at kampen skal spilles så tidlig etter kampene på Boxing Day to dager før.

– Det er ett problem, og jeg har ingen problemer med juleprogram… Boxing Day er en strålende kamp og ingen ønsker å avlyse det – men det er 26. og 28. Det er helt umulig, og det er en vits at de fortsatt gjør det.

– Det er ingen problem å spille 26. og 29. Hvor er problemet med at 28. ikke er en kampdag? Hvem bryr seg? Folk har nok å gjøre i julen, de kan se familiene sine og slike ting, alle spiller 26. og 29, flott. Det er fortsatt den korteste mulige pausen, men det er mulig. 26. og 28. er bare feil, og det vil vi si hele tingen.

Torsdag er det møte mellom Premier League-managerne, og da vil trolig Klopp ta opp de samme tingene.

– Folk vil si «de tjener så mye», men det har ingenting med det å gjøre. Vi kan spille 26. og 29. – men det er farlig for spillerne. De sier det er det du har en tropp for, men alle forventer seire, og vi kan ikke mikse det til med to ulike lag dersom alle er friske. Det er ikke slik for Chelsea for øyeblikket heller. City har kanskje stallen til å gjøre det, men de andre lagene kan ikke, og det er veldig vanskelig.