– Jeg er den heldigste mannen i verden som kan kalle meg deres manager

Som vanlig har Jürgen Klopp skrevet en hilsen til Liverpools supportere ved inngangen til julehøytiden.

Klopp innleder med å ønske alle Liverpool-supportere i hele verden en riktig god og fredelig jul. For andre jul på rad preges feiringen i alle verdenshjørner av koronapandemien, men Liverpool-manageren er optimist og håper på en lysere fremtid for alle. 

– Det siste året har lært oss mye om hva som er viktig i livet, og hvor viktig det er å være takknemlig for disse tingene, slår Klopp fast.

Koronasmitte og personlige problemer

Fire Liverpool-spillere har sittet i koronaisolasjon den siste uken, men i går var tre av dem tilbake på treningsfeltet. 

– Vi er rammet av den siste bølgen av pandemien, og ingen kan spå hva som vil skje i dagene, ukene og månedene som kommer, men jeg er sikker på at vi er sterkere om vi står sammen, skriver Liverpool-manageren.

Klopp nevner også at flere av spillerne og staben har slitt med personlige problemer i løpet av året som er gått.

– Noen av disse problemene har dere kanskje hørt om, mens det er andre dere ikke har hørt om. Men i disse tøffe tider er vi nært knyttet sammen som gruppe. Som i livet ellers er man sterkere når man holder sammen.

Er tilbake på riktig spor

Deler av 2021 var også problematisk for Liverpool ute på fotballbanen.

– Spesielt var årets første måneder vanskelige. Vi hadde mange langtidsskader, og slet stabilitet og form. Men nok en gang må jeg få poengtere at guttene holdt sammen, og spilte ti kamper uten å tape, slik at vi kom oss tilbake i Champions League. Det var et av mine stolteste øyeblikk som fotballmanager, slår tyskeren fast.

– Det jeg husker best fra sesongen var et bilde som ble tatt etter den siste kampen, foran 10 000 supportere på Anfield. Bildet var av Nat Phillips og Rhys Williams, som ble applaudert av fansen foran The Kop. Begge blødde fra kutt i ansiktet. For meg oppsummerte det bildet best innsatsen guttene hadde lagt ned, og jeg kunne ikke ha vært mer stolt.

– Denne sesongen har guttene vist knallform igjen, og jeg er den heldigste mannen i verden som kan kalle meg deres manager. Å jobbe med disse spillerne er en fornøyelse hver eneste dag.

– Noe av det som gjør denne klubben så spesiell er dere supporterne. Vi har følt deres påvirkningskraft både inne på Anfield og i bortekamper i Europa. Onsdagens kamp var et perfekt eksempel på kraften som Anfield har, og hvorfor det må være et sted som motstanderne våre hater å komme til. Vi gjorde det igjen, og vi gjorde det sammen.

Klopp er spent på hva det kommende året vil bringe.

– Jeg er sikker på at vi får mange minneverdige øyeblikk og mer suksess sammen, skriver Liverpool-manageren i sin julehilsen til fansen.