Dette er fortsatt en av de beste julepresangene Virgil van Dijk noen gang har fått

En koronafri midtstopper mimrer om julen for fire år siden.

Tredje juledag er det fire år siden Liverpool FC bekreftet at de hadde blitt enige med Southampton om en overgang for Virgil van Dijk.

Nederlenderen, som da var 26 år gammel, ble offisielt Liverpool-spiller fem dager senere, den 1. januar 2018.

Han ble da tidenes dyreste forsvarsspiller, da Liverpool punget ut 75 millioner pund for ham.

Nederlenderen fikk en strålende debut da han ble matchvinner i cupderbyet mot Everton bare noen dager senere. Han ble raskt den forsvarssjefen Liverpool hadde lett etter.

– Dette er fortsatt en av de beste julepresangene jeg noen gang har fått, skriver midtstopperen på sin Twitter-konto i dag om overgangen fra Southampton til Liverpool.

En nøkkelspiller for Liverpool

I Liverpool har nederlenderen vunnet både Champions League og Premier League. 

Få spillere har preget et Liverpool-lag som Virgil van Dijk gjorde i 2018/19, da de helrøde vant Champions League. Kraft, fart, overblikk, teknikk, duellstyrke, og ikke minst et suverent temperament og selvtillit. Ganske enkelt en av verdens beste fotballspillere, og en av hovedgrunnene til at Liverpool ble ligamestere i 2020.

Han ble også kåret til årets spiller og årets forsvarspiller av UEFA i 2018/19, og var i tillegg til de to store trofeene som allerede er nevnt også med på å vinne UEFA supercup og VM for klubblag i 2019.

Livet på Merseyside har imidlertid ikke bare vært en dans på roser for Liverpools nummer fire. I Merseyside-derbyet på Goodison Park den 17. oktober i fjor ble han taklet stygt av Everton-keeper Jordan Pickford, og fikk en grad-tre-avrivning av fremre korsbånd i høyre kne. Han var gjennom en vellykket operasjon i London to uker senere, men forsvarsbautaen kom ikke i spill igjen mer i 2020/21, og han stoppet derfor på åtte kamper forrige sesong.

Van Dijk var klar for innsats igjen da preseason startet i sommer, og han har vært tilbake på sitt beste igjen denne sesongen. 

Den 13. august i  år signerte midtstopperen en ny fireårskontrakt med klubben, og han er dermed bundet til Liverpool frem til sommeren 2025.

Julaften var Liverpools stopperbauta ute av koronaisolasjon, og tilbake i trening på AXA Training Centre. Dermed er han aktuell for bortekampen mot Leicester 4. juledag.