Mount og Kanté kan rekke kampen

Frank Lampard har holdt sin pressekonferanse.

20. sep 2019 kl 15.46 Arild Skjæveland

Tre timer etter at Jürgen Klopp hadde forlatt presserommet på Melwood etter sin pressekonferanse, var det Frank Lampards tur på Cobham sørvest i London.

Mason Mount har scoret tre mål for Chelsea denne sesongen, og har sett meget bra ut så langt. Midtbanespilleren måtte av banen etter en stygg takling fra Francis Coquelin i tirsdagens Champions League-kamp mot Valencia, men kan nå rekke kampen.

– Han har en sjanse. Vi så bildet av taklingen, og det så ille ut. Vi prøver å få ham i bevegelse i dag. Jeg vil måtte ta avgjørelsen før kampen. Innstillingen hans er god, så han vil gi alt han kan for å spille, sier Lampard til pressen.

– Det var en stor hevelse, og så ikke så bra ut. Dersom det er skikkelig skade så er det ikke mye du kan gjøre. Vi vil ikke ta noen risiko, og må se på det store bildet. Vi vil gjøre det vil kan, sier Lampard.

En annen som kan bli klar, er N’Golo Kanté. Han trente torsdag.

– Det er et løft for oss, for vi vet hvor viktig han er. Spørsmålet er bare i hvor god form han er. Han har spilt et par kamper, men han mistet pre-season. Istanbul var et mirakel. Nå må vi styre hvordan vi gjør det, sier Lampard om spilleren som var så god i Supercup-finalen mot Liverpool.

– Jeg er glad for å kunne jobbe med ham, og dersom han kan hjelpe oss vil jeg ta det med i vurderingen, sier han videre.

Fikk skryt fra Klopp

Jürgen Klopp beskrev Lampard som en «veldig, veldig god manager» på sin pressekonferanse. Flere av Chelseas spillere fikk også fine ord fra Klopp. 41-åringen returnerte skryten.

– Jeg respekterer ham høyt, og det var fint å møte ham i Supercupen. Han mener alvor, og har fått den suksessen han fortjener. Dersom han har snakket om individuelle spillere, så er det fint for dem, men de må bruke det for å bli enda bedre.

– Supercupen viste at vi kan være på høyde med et av de beste lagene i landet. Dette er en ny kamp, og dersom du ikke er på ditt beste så er de et lag som vil straffe deg, sier Lampard.

Premier Leagues toppscorer, Tammy Abraham, skal møte ligaens beste stopper i Virgil van Dijk.

– Dersom han spiller, ja. Van Dijks prestasjoner har gjort at han er helt der oppe. Det er en test for spissen vår. Også Tomori har vist at han har roen, men gi Liverpool ett sekund, så er de borte.

Chelsea - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]