Bekreftet: Villa får Coutinho for 125 millioner pund mindre enn det Barcelona betalte

Overgangen til Aston Villa er gjort permanent.

Nå er det offisielt. Steven Gerrard og Aston Villa har kjøpt Philippe Coutinho fra Barcelona, og betaler 17 millioner pund for spilleren. Det bekrefter Barcelona i en pressemelding.

Summen er 125 millioner pund (!) lavere enn det Barcelona betalte Liverpool for brasilianeren i januarvinduet 2018. Barcelona har sikret seg 50 prosent av et eventuelt videresalg.

Coutinho har vært på lån i Aston Villa denne sesongen, og er en spiller Barcelona ønsket å fjerne fra lønningslistene. Katalanerne har fortsatt utfordringer med økonomien, og det er forventet at de også denne sommeren må selge spillere. Frankie de Jong er blant annet linket til Manchester United.

Floppet på Camp Nou

Barcelona-overgangen var Coutinhos store drøm, men det ble ikke slik som han hadde håpet på Camp Nou. 25 mål og 14 målgivende på 106 kamper er ikke veldig svake tall, men han fikk aldri den rollen eller statusen i laget som han gjerne hadde sett for seg før overgangen.

Flere skader har også ødelagt for 29-åringen, som vant Champions League sammen med Thiago Alcantara da han var på utlån i Bayern München i 2019/20-sesongen.

Siden januar har han vært på lån i Aston Villa, og står med fire mål og tre målgivende på sine 16 kamper så langt. Nå er overgangen permanent, og vi får se mer til den tidligere Liverpool-spilleren i Premier League i årene som kommer.

Coutinho scoret 54 mål og hadde 45 målgivende for Liverpool mellom januar 2013 og desember 2017.