Motstander: Shrewsbury Town (League One)

Liverpool - Shrewbury - 4-1

Liverpools lag: Liverpools lagoppstilling: Kelleher, Bradley, Konate, van Dijk, Robertson (Tsimikas 90), Fabinho, Morton, Dixon-Bonner (Firmino 64), Gordon (Frauendorf (80), Jones, Woltman (Minamino 45)

Målscorere: Gordon, Fabinho (2), Firmino

Liverpool tok imot League One-klubben Shrewsbury på Anfield, og Jürgen Klopp valgte å gi unggutten Kaide Gordon tillit fra start.

Det var gjestene fra Shrewsbury som tok ledelsen, før Gordon ble tidenes nest yngste målscorer for Liverpool med sitt utligningsmål. Fabinho scoret to ganger, og Roberto Firmino scoret ett, da Liverpool til slutt vant komfortabelt 4-1.

3. runde - Chelsea:

Motstander: Chesterfield (National League)

Chelsea - Chesterfield 5-1

Chelseas lag: Bettinelli, Christensen (Baker 59), Sarr, Hall, Ziyech, Saul, Kovacic (Loftus-Cheek 45), Hudson-Odoi (Barkley 66), Pulisic (Vale 59), Lukaku (Havertz 45), Werner

Målscorere: Werner, Hudson-Odoi, Lukaku, Christensen, Ziyech

Chelsea fikk en enkel oppgave da de utklasset Chesterfield fra National League, og cruiset videre til fjerde runde av FA-cupen. Allerede etter 20 minutter var hele kampen avgjort, da Chelsea ledet 3-0.

Dagens største jubelscener kom 10 minutter før slutt, da Chesterfield scoret, foran kortsiden med egne supportere.

4. runde - Liverpool:

Motstander: Cardiff City (Championship)

Liverpool - Cardiff 3-1

Liverpools lag: Kelleher, Alexander-Arnold, Konaté, van Dijk, Tsimikas (Robertson 70), Henderson (Thiago 75), Keita (Elliott 58), Jones (Diaz 58), Minamino (Milner 69), Firmino, Jota

Målscorere: Jota, Minamino. Elliott

Liverpool fikk igjen hjemmekamp i fjerde runde, og denne gang var det motstand fra Championship da Cardiff City kom.

Dette er en kamp som vil huskes mest for de to innbytterne. Det var Luis Diaz sin debut, kun dager etter at han hadde kommet fra Porto i januarvinduet – og det var en kamp der mye handlet om Harvey Elliott.

Elliott var endelig tilbake etter sitt lange skadeavbrekk, og kom inn de siste 58 minuttene. Og gjett om han markerte seg! Elliott scoret et nydelig mål, og stjal alle overskriftene etter kampen.

4. runde - Chelsea

Motstander: Plymouth Argyle (League One)

Chelsea - Plymouth Argyle 2-1 eeo.

Chelseas lag: Arrizabalaga, Azpilicueta (Chalobah 112), Christensen (Alonso 45), Rudiger, Sarr, Mount (Saul 97), Jorginho, Kovacic (Werner 82), Ziyech, Lukaku, Hudson-Odoi (Havertz 64)

Målscorere: Azpilicueta, Alonso

Chelsea tok imot Plymouth Argyle til FA-cupens fjerde runde, og foran 6000 tilreisende bortesupportere, var det ikke langt fra at vi fikk en av sesongens største cupbomber.

Gjestene fra League One tok ledelsen etter åtte minutter. Først fire minutter før pause utlignet Cesar Azpilicueta. Kampen gikk til ekstraomganger, der Marcos Alonso scoret ett minutt på overtid i første ekstraomganger. Plymouth fikk straffespark i ekstraomgangene, men Kepa Arrizabalaga reddet.

Dette var en kamp der manager Thomas Tuchel ikke var på benken etter å ha testet positivt for koronaviruset.

5. runde - Liverpool:

Motstander: Norwich City (Premier League)

Liverpool - Norwich 2-1

Liverpools lag: Alisson, Milner, Konate, Gomez, Tsimikas, Oxlade-Chamberlain, Henderson (Morton 61), Jones (Elliott 45), Minamino, Origi (Mane 84), Jota (Diaz 84)

Målscorere: Minamino (2)

Dette var en av kampene denne vinteren der Jürgen Klopp gamblet – og vant – med laguttaket. Han byttet ut hele laget, og viste bredden i troppen.

Dette var fjerde gang denne sesongen at de røde møtte Norwich, og nok en gang ble det seier. Det var mye takket være Takumi Minamino, som sto frem med to scoringer. Etter kampen kalte Klopp ham «en spiller i toppklasse», og roste japaneren for spillet hans i tillegg til de to målene. Ekstra imponerende var det at Minamino presterte slik etter å ha vært en så viktig brikke i reisen til ligacupfinalen, uten å få spilletid i finalen.

Norwich yppet seg på slutten, men de røde holdt unna og tok seg til kvartfinale.

5. runde - Chelsea:

Motstander: Luton Town (Championship)

Luton - Chelsea 2-3

Chelseas lag: Arrizabalaga, Rudiger, Loftus-Cheek, Sarr, Hudson-Odoi (Vale 62), Jorginho (James 76), Saul, Kenedy (Pulisic 61), Mount, Lukaku, Werner

Målscorere: Saul, Werner, Lukaku

Chelsea fikk det tøft borte mot Luton Town i femte runde, og lå under to ganger mot Championship-klubben. En sen scoring av Romelu Lukaku sendte Chelsea videre til kvartfinalen. Luton spilte en veldig god kamp, og presset Chelsea hele veien.

Det var en kamp som ble overskygget av nyheten rundt Roman Abramovich, som bare timer tidligere hadde kommet med en pressemelding om at han ville selge kampen.

Kvartfinalen - Liverpool:

Motstander: Nottingham Forest (Championship)

Nottingham Forest - Liverpool 0-1

Liverpools lag: Alisson, Gomez, Konate, van Dijk, Tsimikas, Keita (Henderson 64), Fabinho (Thiago 64), Oxlade-Chamberlain (Diaz 64), Elliott (Minamino 64), Firmino, Jota

Målscorer: Jota

Nottingham Forest kom til kampen mot Liverpool fulle i selvtillit, etter å ha slått ut Arsenal og Leicester, og klatret voldsomt på tabellen i Championship. Dette var klubbenes første møte i FA-cupen siden omkampen i semifinalen i 1989, etter Hillsborough-tragedien.

Ledet av den tidligere akademitreneren fra LFC, Steve Cooper, imponerte skogvokterne mot Liverpool. Etter en time ville Klopp endre kampbildet, og gjorde fire veldig gode bytter. De røde vant til slutt kampen 1-0 etter at Diogo Jota scoret sent.

Forest ønsket straffespark på slutten etter at Alisson felte Ryan Yates, men fikk ikke straffesparket etter en VAR-sjekk. Liverpool var videre til Wembley!

Kvartfinalen - Chelsea:

Motstander: Middlesbrough (Championship)

Middlesbrough - Chelsea 0-2

Chelseas lag: Mendy, Azpilicueta, Thiago, Rudiger, Sarr, Mount, Loftus-Cheek, Kovacic (Kante 69), Ziyech (Kenedy 81), Lukaku (Vale 84), Pulisic (Werner 68)

Målscorere: Lukaku, Ziyech

Før denne kampen hadde Chelsea klart å gjøre seg upopulære i hele landet. Det ble sanksjonert mot deres eier Roman Abramovich, og derfor krevde Chelsea at kampen skulle bli spilt for tomme tribuner ettersom de ikke kunne selge bortebilletter…

Det ble ikke noe av, og kravet ble fjernet.

På banen var det likevel Chelsea som gjorde jobben mot Chris Wilders lag. Romelu Lukaku scoret etter et kvarter, og Hakim Ziyech etter halvtimen. Middlesbrough klarte å slå ut Manchester United og Tottenham i årets FA-cup, men Chelsea ble for sterke.

Semifinale - Liverpool:

Motstander: Manchester City (Premier League)

Manchester City - Liverpool 2-3

Liverpools lag: Alisson, Alexander-Arnold, Konate, van Dijk, Robertson, Keita (Henderson 73), Fabinho, Thiago (Jones 87), Salah, Mane (Jota 85), Diaz (Firmino 85)

Målscorere: Konate, Mane (2)

Bare seks dager etter en vanvittig ligakamp på Etihad Stadium, der lagene hadde delt poengene, skulle lagene møtes igjen. Denne gang på Wembley.

Liverpool leverte en av de beste omgangene vi kan huske da de feide over Manchester City i førsteomgangen i semifinalen.

De røde ledet 3-0 til pause, og kampen skulle i utgangspunktet vært avgjort da Sadio Mané scoret en kandidat til årets mål på overtid av omgangen. City kjempet seg inn igjen i kampen etter pause, da Jack Grealish utlignet. 3-2-målet til Bernando Silva kom på overtid, og resultatet gjenspeiler ikke helt hvor fantastiske Liverpool var i denne kampen.

Etter kampen omtalte Virgil van Dijk det som den perfekte omgang – og Jürgen Klopp sa «det er en av de beste omgangene vi noen gang har spilt».

Forhåpentligvis kan de røde gjøre det samme igjen på lørdag!

Semifinale - Chelsea:

Motstander: Crystal Palace (Premier League)

Chelsea - Crystal Palace 2-0

Chelseas lag: Mendy, James, Christensen (Thiago Silva 82), Rudiger, Azpilicueta, Jorginho (Kante 77), Kovacic (Loftus-Cheek 26), Alonso, Mount (Ziyech 77), Havertz (Lukaku 76), Werner

Målscorere: Loftus-Cheek, Mount

Om semifinalen mellom Liverpool og Manchester City var en klassiker, var det mer som en skulle forvente da Chelsea møtte Crystal Palace på Wembley dagen etter. Palace hadde sine sjanser, men Chelsea vant til slutt fortjent.

Chelsea måtte vente på den første scoringen, som kom ved Ruben Loftus-Cheek etter 65 minutter. 11 minutter senere la Mason Mount på til 2-0, som ble sluttresultatet.

Resultatet gjør at det blir nok et møte mellom Thomas Tuchel og Jürgen Klopp. Det andre på Wembley denne sesongen.

Finale...

Motstander: Chelsea

Når: Lørdag 14. mai kl. 17.45

TV-kanal: V 4 og Viaplay

På lørdag skal Liverpool spille i sin 15. FA-cupfinale... Til nå har de røde sju seire og sju tap i finalene. La oss krysse fingrene for triumf nummer åtte!