Kampkommentar Liverpool-Shrewsbury TownLiverpool måtte ha ett mål imot for å forstå at jobben måtte gjøres for å gå videre i cupen

Daniel Udoh vekket Liverpool tilstrekkelig til at cupavansementet ble sikret.

Det er 56 plasser mellom Liverpool og Shrewsbury Town, som frister tilværelsen i League One.

Det kunne man knapt se i begynnelsen av ettermiddagens cupkamp.

Sjokk-åpnet

Gordon hadde en farlig sjanse tidlig og det unge Liverpool-laget trillet ball og Shrewsbury-spillerne ble liggende lave og løpende imellom.

Men så fikk Ogbeta ballen på venstresiden. Presset på ballføreren var ikke i nærheten av det som er forventet av en sideback, ballen ble lagt inn og der kommer en Udoh i så stor fart at han er vanskelig å plukke opp av Liverpools midtforsvar. Han satser, får ballen og sender ballen i nettet bak Kelleher.

Jovisst hadde Liverpool hatt ballen mest, men det var Shrewsbury Town som hadde et tellende tall i målkontrollen.

Da var det spilt en knapp halvtime på Anfield og et fullsatt stadion trodde knapt hva de så. Ledermålet var fint nok, men her måtte Liverpool bare brette opp ermene for å unngå en cupflause av de sjeldne.

Liverpool stilte ungt, både på grunn av skader, korona og Afrikamesterskap, men her måtte alle bidra, uansett om de var nye eller hadde noen sesonger på baken.

Realitetsorientert

Målet bidro til å vekke Liverpool fra Tornerose-søvnen. Det er ikke på noen måte slik i verdens eldste fotballturnering, FA-cupen, at du kan cruise deg videre til de neste rundene.

Det burde også Liverpool også vite etter siste kamp mot «The Shrews» for to år siden. Da yppet laget seg mot Premier League-laget, som måtte ha omkamp for å gå videre.

Statistikken for pasningsspillet i første omgang viste at Liverpool var sin motstander overlegen i alle deler av spillet. Town ble liggende lavt, mens hjemmelaget spilte rundt dem.

Aldri så galt at det ikke er godt for noe. Ledermålet gjorde at Liverpool fant ut at de måtte gjøre jobben skikkelig dersom de skulle bli funnet verdig en plass i trekningsbollen til fjerde runde om få strakser.

Realitetsorienteringen fungerte og Liverpool-spillerne forsto alvoret.

STRAFFEMÅL: Fabinho oppretter "normalen" med pauseledelse 2-1 fra straffemerket.

STRAFFEMÅL: Fabinho oppretter "normalen" med pauseledelse 2-1 fra straffemerket.

Nest yngst

Og målet kom.

17 år og 96 dager gamle Gordon hadde yppet seg flere ganger og gjorde en meget god jobb da Bradley førte opp på venstresiden. Han la inn. Den tidligere Derby County-spilleren fikk raskt kontroll over ballen, førte ballen bort fra en forsvarer og skjøt i mål. Praktfullt gjort av Liverpools talentfulle tenåring.

Og det attpåtil foran The Kop. Kaide var dermed den nest yngste målscoreren i Liverpool Football Club sin historie. Bare Ben Woodburn er yngre. Han var 17 år og 45 dager gammel da han scoret mot Leeds United i 2016.

I FA-cupens historie, som går tilbake til 1871/72-sesongen (1892 for Liverpools del), så er imidlertid Gordon yngste målscorer.

Shrewsbury Town var imidlertid ikke helt ferdig med å yppe seg og hadde en ball i mål også, men assistentdommeren var oppe med flagget og annullerte målet.

GOD: Kaide Gordon var god for Liverpool i cupkampen mot Shrewsbury Town. Han er den yngste Liverpool-spilleren med mål i FA-cupen.

GOD: Kaide Gordon var god for Liverpool i cupkampen mot Shrewsbury Town. Han er den yngste Liverpool-spilleren med mål i FA-cupen.

Ung førsteellever

For ikke å slippe fødselsattesten til en rekke avLiverpool-spillerne helt;

De røde stilte med et ungt lag i denne kampen.

En av ungguttene, 18-åringen Max Woltman, fant seg ikke helt til rette i førsteomgangen og ble ofret for en mer erfaren Minamino ved pause.

Elijah Dixon-Bonner ble født på første dag i 2001, men 21-åringen var god med ballen i beina i denne kampen. Han hadde en utrolig sjanse tidlig i andre omgang, men Shrewsbury-keeper rykket ut og reddet fra kort hold. Også Dixon-Bonner ble ofret for en mer rutinert spiller da Firmino kom inn etter en drøy times spill.

Bradley spilte høyreback for en koronasmittet Trent Alexander-Arnold og hadde en dårlig og en god involvering i førsteomgangen. Han spilte seg godt opp i kampen og var blant de beste Liverpool-spillerne

Tyler Morton er også ung, men har vært innpå ved flere anledninger tidligere. Dette var en ny kamp på en fra før god CV, der han viser godt overblikk, god innsats og der han er god med ballen.

Det måtte være veldig fint for en koronafrisk Liverpool-manager å se at ungguttene leverte så bra som de gjorde. Dette av flere årsaker. De to neste torsdagene skal de spille semifinale i ligacupen mot Arsenal, de skal spille to Premier League-kamper (mot Brentford og Crystal Palace) i januar, med afrikanerne Keita, Salah og Mane borte og det er et transfervindu, som Klopp har gått langt å si blir relativt rolig for Liverpools del.

På toppen av det er det en koronapandemi med omikronsmitte, som stadig gjør store innhogg i de engelske lagene.

Da målscorer Gordon gikk ut ti minutter før slutt, kom en ny debutant inn, nemlig Melkamu Frauendorf, et stort talent hentet fra tyske Hoffenheim.

TRYGG: Conor Bradley hadde en dårlig involvering på baklengsmålet, men spilte ellers en meget god kamp i rødt.

TRYGG: Conor Bradley hadde en dårlig involvering på baklengsmålet, men spilte ellers en meget god kamp i rødt.

Rutine

Men alle – heller ikke i et lag i cupen – kan ikke være unge og urutinerte. Det trengs også litt rutine innimellom. Og det hadde de røde i dag.

Det er ikke kommet ut hvilke nye Liverpool-spillere som er koronasmittet, annet enn Alexander-Arnold, men flere av de som har vært smittet – og manager Jürgen Klopp – var tilbake.

Fabinho og van Dijk var stødige som alltid og det var også godt å ha venstreback Andy Robertson tilbake fra karantene. Robertson slet litt i førsteomgangen, men var atskillig bedre i andre. Han var også den Liverpool-spilleren med desidert flest berøringer av ballen på sin venstreside. Liverpool-fansen holdt nok pusten da han tok telling mot slutten, men skotten kom seg opp igjen.

Curtis Jones var også tilbake og virket kampsugen og god på midtbaneplass.

BAUTA: Virgil van Dijk spilte som vanlig trygt og godt der bak. Sammen med Konate tok de seg av nesten alt som kom igjennom.

BAUTA: Virgil van Dijk spilte som vanlig trygt og godt der bak. Sammen med Konate tok de seg av nesten alt som kom igjennom.

Pauseledelse

Etter en førsteomgang preget av både oppturer og nedturer, var det en greit punktum satt av Fabinho etter en hands i Shrewsbury-forsvaret. Brasilianeren sendte keeper til venstre og ballen til høyre.

Andre omgang ble som forventet.

Liverpool trillet ball i et ikke alt for stort tempo, mot et League One-lag som ble dratt stadig lengre bakover og med kort avstand mellom lagdelene. Liverpool-laget nådde tidlig et firesifret antall pasninger, men Shrewsbury slet med å komme til et tresifret.

Og de sjeldne gangene at Steve Cotterill sitt mannskap fikk tak i ballen, så ble den tatt hånd om av en av verdens beste defensive midtbanespillere Fabinho, pansermidtstopperparet Konate/van Dijk eller Kelleher aller bakerst. Med Premier League-spisser som sliter med å slå van Dijk i duell, så skal det bare mangle at det går greit med angrepsspillere som frister tilværelsen midt på nivå tre i det engelske divisjonssystemet (plass nummer 15).

TILBAKE: Fabinho og Curtis Jones var tilbake. Shrewsbury yppet seg ved et par-tre anledninger, men avansementet var ikke i fare.

TILBAKE: Fabinho og Curtis Jones var tilbake. Shrewsbury yppet seg ved et par-tre anledninger, men avansementet var ikke i fare.

Kunst

Litt Firmino-kunst fikk vi også se, da han hælet inn 3-1-målet fra tre-fire meters hold. Her avsluttet han et fantastisk angrep, som involverte både Fabinho, Bradley og Konate.

Roberto Firmino spilte også godt i spann med Takumi Minamino på slutten av cupoppgjøret.

Kan dette være sesongen hvor Liverpool igjen kan være med og sloss om cuptrofeene, der Liverpool fortsatt er med i ligacup og FA-cup?

Dette var på flere måter en meget god kamp og seier for de røde. Avansementet var viktigst, men her var det også viktig å få flere spillere i gang i en tid med mye fravær av ulike grunner.

Liverpool er dermed klare for fjerde runde i FA-cupen, fortjent nok. League One-laget Shrewsbury Town var med på leken ved noen få anledninger, men ble et par-tre numre for små, selv med et veldig ungt Liverpool-lag.

KUNSTMÅL: På beste Firmino-vis, hælsparker han ballen i mål og avgjør kampen med 3-1-scoringen. Hvis det noen gang var i tvil hvor seieren skulle havne.

KUNSTMÅL: På beste Firmino-vis, hælsparker han ballen i mål og avgjør kampen med 3-1-scoringen. Hvis det noen gang var i tvil hvor seieren skulle havne.