Kampkommentar Nottingham Forest - Liverpool:Jotas mål sikret Wembley-billett i en kamp som føltes som et tilbakeblikk til gode gamle dager

De historiske rivalene møttes for første gang på over tjue år, og det ble et realt tilbakeblikk til en annen tid.

We hate Nottingham Forest, we hate Everton too. We hate Man United, but Liverpool we love you. 

Slik lyder en av sangene i the Kops sanghefte. At Everton og Manchester United er inkludert trenger ingen videre forklaring, men mange har nok lurt på hvorfor det er akkurat Nottingham Forest som er det siste laget i sangen. 

Men skogvokterne var faktisk - før fallet på rangstigen i engelsk fotball - blant Liverpool næreste rivaler, og sent på 70-tallet var de det eneste laget som hindret Bob Paisleys menn fra å ta alt av trofeer. Siden glanstiden under Brian Clough har det imidlertid gått nedover, og Forest har ikke vært på det øverste nivået siden 1999. 

Lysglimt i mørk skog

Nå begynner Forest-fansen endelig å ane et lysglimt i enden av en skog som til tider har vært bekmørk, anført av en tidligere Liverpool-mann. 

For Steve Cooper, som var i Liverpools akademi som trener fra 2008 til 2013, har stablet et sultent og konkurransedyktig mannskap på beina. Med unge og lovende spillere som Djed Spence, Brennan Johnson og Keinan Davis på laget snuser de på en plass i playoffen for Premier League-fotball neste sesong.

Atmosfæren på City Ground var fantastisk, og hverken supportere eller spillere var klare til å gi Klopps menn noen æresvakt til semifinalen i FA-cupen - selv om tyskeren sendte et sterkt mannskap til Nottingham.

Det føltes som et tilbakeblikk til en svunnen tid i engelsk fotball - uten sjeiker og oligarker. 

I HUNDRE: Det kokte på City Ground før kampstart.

I HUNDRE: Det kokte på City Ground før kampstart.

Spillesugne spillere

Klopp tok med seg en blanding av den bunnsolide sentrallinja og spillesugne reserver til Nottingham. 

Faren med å ha en bredere tropp enn noen gang er at spillerne i annen rekke blir demotiverte og misfornøyde, men Klopp ser ut til å ha klart å trykke på de riktige knappene hos de spillerne. 

Alex Oxlade-Chamberlain, Joe Gomez og Harvey Elliott så alle svært spillesugne ut i innledningen etter å ha fått lite spilletid den siste tiden.

Spesielt Ox var fremoverrettet og positiv, og kom flere ganger i gode posisjoner med ballen etter gode løp. Selv om Liverpool-fremtiden ser mer og mer usikker ut var dette et tegn på at han kan ha noe å bidra med i resten av en sesong stappet med viktige kamper. 

POSITIV: Ox kom på flere gode løp i den første omgangen.

POSITIV: Ox kom på flere gode løp i den første omgangen.

Selv om dette var et nært toppet Liverpool-lag ispedd sultne spillere med friske bein var det ikke lett å se at det var Premier League mot Championship i den første omgangen. 

Coopers menn var med på leken, og supporterne stemte i med en sensasjonell tur til Wembley i sikte. De er faktisk bare ett av åtte lag som ikke har spilt på nye Wembley enda. 

Tilbakeblikk til svunnen tid

Som nevnt tidligere føltes denne kampen på mange måter som et tilbakeblikk til en svunnen tid, da sensasjonene kom oftere og da det var trenere og spillere som avgjorde utfallet, ikke hvor mye penger man hadde i ryggen. 

Med Brian Clough i ledelsen var det mulig for Nottingham Forest å kaste Liverpool av tronen sent på 70-tallet. Med Steve Cooper i ledelsen kan skogvokterne ta seg tilbake til Premier League, men uten mer midler kommer de ikke lenger enn det. 

Alle vet at det ikke er slik det bør være - problemet er at all den tid det ikke er i Premier Leagues egeninteresse å gjøre noe med det kommer fortsatt sjeiker og oligarker til å kunne styre fotballklubber. 

Søndag kveld «rocket» City Ground skikkelig, og selv om kvaliteten til tider manglet var det ingenting å si på intensiteten, duellkraften og vinnerviljen hos begge lag - slik det var i gode gamle dager. 

JEVNSPILT: Nottingham Forest yppet med Liverpool.

JEVNSPILT: Nottingham Forest yppet med Liverpool.

Uventet jevnspilt

Selv om oppsettet til semifinalene viste Manchester City - Nottingham Forest/Liverpool i den ene av kampene på Wembley, føltes det som om de fleste regnet med at det kom til å bli et gigantmøte mellom City og Liverpool. 

Klopps menn slet imidlertid med å få hull på byllen, og måtte til slutt sende innpå Thiago, kaptein Jordan Henderson, Luis Diaz og cupspesialisten Takumi Minamino for å prøve å avgjøre det før ekstraomganger. Ikke lenge etterpå hadde Liverpool ledermålet.

Kostas Tsimikas leverte et strålende innlegg med høyrefot inn i et farlig område, og der var det selvfølgelig Diogo Jota som var på plass for å ekspedere ballen i nettmaskene. 

Nottingham Forest gjorde et ærlig og tappert forsøk på å utligne i sluttminuttene, men Klopps menn klarte atter en gang å ro i land en viktig seier.

Nå venter et gigantoppgjør mot Manchester City på Wembley i semifinalen, helgen etter at Liverpool forhåpentligvis har satt skapet på plass mot samme motstander i ligaen.