– Det er veldig lite sannsynlig at vi ser ham i finalen

Det var en grisetakling på Elland Road onsdag kveld – på en spiller som ville startet finalen.

Artikkelen er oppdatert etter at Tuchel snakket med pressen. Les det nyeste nederst i artikkelen.

Liverpool har en sjelden fordel med én ekstra hviledag inn mot lørdagens FA-cupfinale på Wembley, etter at de røde spilte sin ligakamp mot Aston Villa tirsdag kveld.

Slik det så ut etter semifinalene ville Chelsea få en gyllen mulighet til å spare viktige spillere i sin midtukekamp mot Leeds United denne uken, men på grunn av kollapsen mot Wolverhampton i helgen er fortsatt ikke topp fire-plassering i ligaen sikret.

Chelsea måtte derfor bruke et sterkt mannskap på Elland Road, mot et Leeds som kjemper mot nedrykk.

Dette var laget Thomas Tuchel tok ut: Mendy; Rüdiger, James, Chalobah, Christensen, Rüdiger, Alonso, Jorginho, Kovacic, Mount, Pulisic, Lukaku.

Midtbanespiller ut med skade

I «gamledager» var Leeds kjent som «Dirty Leeds» på grunn av sin i overkant røffe spillestil, og det er kanskje et navn de kan få tilbake… Luke Ayling ble utvist mot Arsenal etter en grisetakling i helgen, og onsdag kveld var det Daniel James sin tur.

Han kastet seg inn i Mateo Kovacic, og på TV-bildene så det ut til at det var ankelen det gikk utover. James ble utvist, Kovacic forsøkte å å fortsette, men måtte etterhvert gi seg.

Som Fabinho på tirsdag, måtte Kovacic byttes ut etter 30 minutter. Inn kom Ruben Loftus-Cheek. Noen minutter senere var det Christian Pulisic som ble utsatt for en i overkant hard takling, men han ristet det av seg, og scoret kampens andre mål.

Med nesten to tredjedeler av kampen mot ti mann ble det kanskje mer behagelig for Chelsea enn det vi skulle ønske. Romelu Lukaku la på til 3-0 sent i kampen, og nå er Leeds virkelig i trøbbel.

N’Golo Kanté pleier å være veldig god mot Liverpool. På tirsdagens pressekonferanse sa Tuchel at Kanté var nær, men at han ikke visste om han ble klar. Den franske VM-vinneren var ikke med i kveldens kamptropp, så da kan en anta at de siktet seg ut FA-cupfinalen for et mulig comeback.

Oppdatering fra Tuchel

Etter kampen bekreftet Tuchel langt på vei at finalehåpet var ute for Kovacic etter i kveld.

– Det står ikke bra til, og  han har store smerter. Det er den samme ankelen som var skadet tidligere, og det er veldig dårlige nyheter på en ellers fin kveld. Vi liker ikke dette, men forhåpentligvis tar jeg feil, sa Tuchel til pressen.

– Jeg tror det er veldig usannsynlig at vi ser ham i FA-cupfinalen. Dersom Mateo mister kampen er jeg veldig skuffet, for han var en klar starter i kampen. Du kunne se kvaliteten med ham og Jorginho på midtbanen da det var 11 mot 11. Vi får se. Kanskje vi kan få et mirakel.

FA-cupfinalen mellom Liverpool og Chelsea spilles lørdag kl. 17.45, og vises på V 4 og Viaplay.