Fabinhos strekk skal være av den minst alvorlige typen

Det virker veldig sannsynlig at midtbanespilleren rekker Champions League-finalen.

Fabinho måtte forlate banen med en muskelskade da Liverpool møtte Aston Villa på Villa Park på tirsdag. Han holdt seg bakpå låret, og undersøkelsene dagen etter viste at han hadde pådratt seg en strekk.

Det gjør at han mister lørdagens FA-cupfinale mot Chelsea, men Jürgen Klopp virket veldig optimistisk på brasilianerens vegne på torsdag, og sa at han kunne være tilbake «når som helst».

Ifølge David Maddock i The Mirror har skannen på 28-åringens lår vist at strekken er av den mindre alvorlige typen.

Strekkskader deles ofte inn i tre grader etter alvorlighetsgraden. Grad 1 er en mild strekk noen få muskelfibre er avrevet, grad 2 er en moderat strekk med så mange muskelfibre avrevet at det gir et klart tap av muskelstyrke, og grad tre klassifiseres som en total avrivning av hamstringmuskulaturen, skriver Løp- og Idrettsklinikken på sine nettsider

For Fabinho dreier det seg om grad 1, ifølge Mirror-journalisten. Hadde det vært grad 2 kunne han vært ute i opp til en måned – mens grad 3 er snakk om flere måneder på sidelinjen.

15 dager til finalen

Ifølge Maddock virker det veldig sannsynlig at Fabinho blir spilleklar til finalen i Paris om 15 dager.

I mellomtiden vil Jordan Henderson vikariere i den dype midtbanerollen.

– Vi har noen spillere. Henderson kom inn og spilte utrolig mot Villa, og har spilt noen fantastiske kamper som nummer 6 denne sesongen, så det er ikke noe problem, sier Jürgen Klopp til The Mirror.

Håpet er at Fabinho vil være tilbake i trening i uken før Champions League-finalen.