UEFA-presidenten kontaktet Klopp for å forklare hvorfor billettfordelingen er som den er

Liverpool har kun fått 19 618 av de 75 000 billettene til Champions League-finalen. Aleksander Ceferin svarer på kritikken.

Det er under tre uker til Liverpool møter Real Madrid i Champions League-finalen i Paris. Stade de France tar 75 000 tilskuere, men de røde har kun fått 19 618 billetter til kampen.

12 000 «nøytrale» billetter ble solgt til supportere som registrerte seg for trekningen før 28. april. Resten av billettene vil gå til «UEFA-familien» og sponsorer. De ender opp med i overkant av 23 750 billetter til det som er sesongens største kamp i klubbfotballen.

Supporterunionen Spirit of Shankly gikk hardt ut med UEFA i forrige uke, og fikk støtte av manager Jürgen Klopp.

– Er det riktig at klubbene får 20.000 billetter hver og at det er kapasitet til 75.000? Hvor er resten av de 35.000 billettene? spurte Klopp.

Svarer på kritikken

UEFA-president Aleksander Ceferin skal ha diskutert saken med Jürgen Klopp.

– Jeg forklarte det samme til en av trenerne av de to finalelagene for et par dager siden, og kan også gjøre det her. Jeg forklarte det litt mer nøye til ham, og brukte litt lenger tid, fordi jeg gikk gjennom hvert eneste tall, sier Ceferin til The Independent

– Av inntektene fra finalene, får UEFA 6,5 prosent, mens 93,5 prosent går til klubbene. Fra de andre kampene går 100 prosent av inntektene til klubbene. Supporterne av begge lag får 20 000 billetter hver. Dersom sponsorer betaler 100 millioner euro eller mer for en sponsoravtale, der 93,5 prosent går til de samme klubbene, og de får noen av billettene, så er det en del av den forpliktelsen i kontraktene vi har, sier han videre.

Han benekter at UEFA får flere billetter enn andre.

– Noen billetter går på markedet, noen billetter går til supporterne, og noen går til sponsorer. Det er ikke UEFA. Jeg gir ikke bort gratisbilletter til venner, eller selger til vennene mine. Det er et system som fungerer, og klubbene kunne ikke gjort det annerledes. For oss er det ikke så mye som ville endret seg dersom billettene kostet 10 euro, men for klubbene ville det endret mye. Mye.

Champions League-finalen i Paris spilles lørdag 28. mai.