Nottingham Forest bekrefter kjøpet av tidligere Liverpool-angriper

Taiwo Awoniyi har signert kontrakten som gjør ham til Premier League-spiller neste sesong.

Nottingham Forest presenterer i dag tidligere Liverpool-spiller Taiwo Awoniyi som klubbens nye spiss.

Forest bekrefter også at de har satt ny klubbrekord med kjøpet av den nigerianske landslagsspilleren.

24-åringen kommer fra Bundesliga-klubben Union Berlin, og har signert en femårskontrakt på City Ground.

Awoniyi blir Forest sin første internasjonale signering etter opprykket til Premier League i mai.

Nigerianeren gjorde 20 mål på 43 kamper for Union Berlin forrige sesong, inkludert 15 mål på 31 Bundesliga-kamper, da han var med på å sikre klubben en femteplass i Bundesliga, noe som gjør dem kvalifisert til å delta i Europa League for første gang siden 2001/02.

– Jeg er veldig glad for å være her i Nottingham Forest. Det har alltid vært min drøm å spille i Premier League, og etter å ha snakket med Steve Cooper om våre ambisjoner er dette en klubb jeg ønsker å være en del av, sier Awoniyi. 

Kom til Liverpool i 2015, men ble solgt i fjor

Nigerianeren begynte sin profesjonelle karriere i Liverpool, da han signerte for Merseyside-klubben i 2015. På grunn av at han ikke fikk arbeidstillatelse i England ble han sendt på utlån til en rekke klubber. Han var i tur og orden innom FSV Frankfurt, NEC Nijmegen, Gent og Mainz, før han endte opp i Union Berlin på lån i 2020/21-sesongen. Overgangen ble gjort permanent, da Bundesliga-klubben betalte Liverpool 6,5 millioner pund for nigerianeren i juli i fjor.

Ifølge Liverpool Echo vil Liverpool FC motta 1,5 millioner pund fra Union Berlin som en følge av rekordovergangen til Forest. Skogvokterne betaler Bundesliga-klubben 17,2 millioner pund for Awoniyi.

Nigerianeren fikk aldri førstelagskamper for Liverpool. Han har representert Nigeria på U17, U20 og U23-nivå, og debuterte på A-landslaget i oktober 2021. Han står nå bokført med tre A-landskamper, og scoret sitt første landslagsmål i en kamp mot Sudan under Afrikamesterskapet i januar.

– Det var stor interesse for Taiwo fra andre Premier League-klubber og klubber over hele Europa, så vi er glade for at han har valgt Nottingham Forest, sier hovedtrener Steve Cooper til Forest sin nettside.